Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ Reșița este un șantier. Lucrări peste lucrări, peste lucrări. Muncitori, utilaje, macarale pe sus, pe jos, circulație deviată. Nu e rău, reșițenii știu că, după, Reșița va arăta altfel. Problema e alta. Nu poți să îți verși năduful, nu poți să înjuri că Nelu Popa este peste tot. Vrei să-l înjuri pe Țerovei, nu poți că, hop, Nelu apare de pe după grinzile de la podul de pe acolo. Vrei să-l înjuri în Muncitoresc, hop, primarul e pe după câte un stâlp, gesticulează, e agitat, filmat. Vrei să înjuri la podul de la Nera, pe lângă Lidl, nu ai cum, că e pe la geam și te aude. Nu e bine! Și cel mai rău e pentru locuitorii din Mociur. Aproape că au uitat ce înseamnă o înjurătură, o ciordeală…

✔️ Interzicerea păcănenelor la sate i-a trezit cumva pe cărășeni. Oamenii sunt hotărâți să se pună pe treabă, să facă copii, să sporească populația. Vor dispărea și pârloagele pentru că trebuie și copiii crescuți cu ceva. În sfârșit, politicienii au luat o măsură bună pentru viitor…

✔️ Bebe Pasere s-a hotărât să candideze independent. Se spune că nu a luat decizia asta până acum pentru că a așteptat decizia PSD Caraș în privința candidatului la Primăria Caransebeș. Dacă venea la noi, îi spuneam de acum câteva luni cine va fi candidatul. Și i-o spuneam și gratis!

✔️ După luni de zile, l-am văzut pe secretarul de stat Flavius Nedelcea. A adus vești bune despre Arsenal. Să taci, să taci și brusc să vii cu niște obuze la Reșița, e chiar șocant. Dar, Flavius poate orice. Chiar și să șocheze.

✔️ Și dacă suntem la capitolul secretari de stat, noi vrem să îl mai vedem și pe Dani Surdu, așa în realitate, nu doar în pozele cu primarii cărășeni ce merg pe la Ministerul Dezvoltării. Nu de alta, dar dacă ajunge europarlamentar? Atunci chiar nu îl mai vedem…

✔️ Veste proastă pentru vecinii lui Arin Ispas! Erbașu va sparge strada pe care locuiește candidatul Dreptei la Caransebeș ori de câte ori e nevoie, doar pentru ca Ispas să se poată poza cu gropile, ca să mai crească unu-două procente în sondaje și să nu mai fie depășit chiar și de noul AUR-ist Stelică Cornea. Sperăm ca Arin să nu dea în gropile pe care le-a lăsat Erbașu…

✔️ Dunca toată ziua e prin județ. Ba la un pod, ba la conferința AquaCaraș, între un drum și o ședință pe la CJ mai face câte un cetățean de onoare. Nu știm unde vrea să ajungă. Noi suntem cărășeni, nu maramureșeni. Avem dorințele noastre: de a nu face nimic și de a nu face mare lucru. Reveniți-vă, nu ne puteți schimba așa peste noapte! Chiar ne ia cu amețeala…

✔️ Am vrut să scriem ceva la inutile despre Ionuț Popovici. Dar amânăm. Nu de alta, dar vrem  să îl rugăm să ne învețe cum să obții bani cu adevărat din Publicitate. Legal, căci legal știe și el. Însă mai mulți!

✔️ Toată lumea așteaptă ca Brian de la Măureni să înscrie golul politic în PSD. Măcar să o facă și oficial înainte de următorul meci al CSM ca să își ia toată lumea de o grijă!

✔️ Cică toți cei care nu au loc pe la locale, de la absolut toate partidele, țintesc parlamentarele. Unde vor să meargă nu știm. Doar dacă într-adevăr există un stat paralel ce va avea un Parlament paralel. Dar chiar și așa sunt prea mulți! Noi credem că după campanie se vor calma toți și își vor da seama că țara asta nu poate fi o țară de politicieni!

✔️ Umbrărescu, cel mai potent și lăudat antreprenor român al momentului, e în mare întârziere pe zeci de șantiere. Cică s-ar fi întins mai mult decât i-e plapuma. Noi credem că altul e motivul întârzierilor. Și-a deplasat cea mai mare parte din forța de muncă la Oțelu Roșu. Odată pentru a ridica ditai viloiu în Poiană, și a doua, ca să scoată ceva fier beton din ruine și să mai aibă prefectul de Caraș cu ce să iasă-n conferințe de presă și să facă campanie electorală.

✔️ Și apropo de dom’ prefect, are niște declarații de rămâi mască. Mai deunăzi, neîntrebat de nimeni, spunea că a citit în „24 de Ore“ (defunctul organ de presă al fostului șef al SIE) o informație despre acționariatul firmei care-i bagă bețe-n roate la Oțelu magnatului Umbrărescu. În „24 de Ore“! Domnule prefect, noi ştim că sunteţi nostalgic după ale tinereții vremuri, când conduceaţi Finanțele din Caransebeș, dar să ştiţi că „24 de Ore“ nu mai există de ani şi ani de zile. Există doar Jurnal de Caraş-Severin!

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!