Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aproape 16 kilometri de drum vor beneficia de consolidare, se vor monta rigole pluviale și vor fi înlocuite trei podețe!

Contractul pentru obiectivul „Consolidare DN 57 km 137+500 – 152+990 Nicolinț-Oravița“ a fost semnat la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, cu ofertantul desemnat câștigător, care este asocierea Axela Construcții SRL & Group DCM SRL, la prețul de 23.971.265,09 lei fără TVA.

„Contractul de consolidare presupune lucrări la structura rutieră, acostamente, asigurarea evacuării apelor pluviale, decolmatări, reparații la poduri și podețe, consolidarea parcărilor, montarea de parapet de protecție unde este cazul, semnalizare rutieră și orizontală. Lucrările pentru acest proiect pot începe în cursul lunii aprilie 2022. Durata de execuție a contractului este de 6 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor ofertată conform factorului de evaluare este de 60 de luni“, informează DRDP Timișoara.

Din datele puse la dispoziție de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere am putut afla că respectiva consolidare se face pe o lungime de 15,67 kilometri, cu o lățime a platformei de 9 metri, din care lățimea părții carosabile este de 7 metri, iar lățimea acostamentelor de ambele părți este de 1 metru. Benzile de încadrare consolidate vor fi de 2×0,5 metri, se vor face șanțuri din beton pe o lungime de 5.040 de metri, carosabilul va avea rigole acoperite cu plăcuțe pe o lungime de 2.570 de metri și parapet deformabil semigreu pe 840 de metri. Vor fi înlocuite trei dintre podețele existente și va fi amenajat un pasaj la nivel cu calea ferată.

JCS-A.M.