Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – Cine o ia „pe arătură“ riscă amenzi de 5.000-10.000 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv 30.000-60.000 de lei în cazul firmelor!

„Este sau nu legal accesul cu ATV-urile în zonele naturale protejate?“ – este una din întrebările pe care şi le pun, înainte să plece în drumeţie cu ATV-urile, proprietarii acestora sau pasionaţii de off-road. Potrivit jandarmilor, accesul cu mijloacele motorizate în zonele protejate este permis atâta timp când nu se iese în afara drumului.

„Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin împreună cu lucrători din cadrul Sitului Natura 2000 au stat de vorbă atât cu agenții economici care oferă spre închiriere ATV-uri, cât și cu turiștii dornici de o plimbare cu astfel de mijloace motorizate, din zona stațiunii Muntele Mic“, informează jandarmii, care ne-au asigurat că de această dată au urmărit doar să informeze cetăţenii despre cât de importante sunt ariile naturale protejate şi despre folosirea legală a mijloacelor motorizate de tipul ATV-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme etc.

„Cu această ocazie dorim să reamintim că accesul neautorizat cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege, iar încălcarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 5.000 de lei la 10.000 de lei pentru persoane fizice și de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice. (…) Fiecare dintre noi trebuie sa înțeleagă că nu este suficientă doar înființarea ariilor naturale protejate, este nevoie să avem grijă de ele, să le păstrăm așa cum ne-au fost dăruite“, au încheiat jandarmii.

JCS-Antoniu Mocanu