Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La sfârşitul acestei săptămâni, Şcoala Pittner va găzdui o interesantă reprezentaţie artistică susţinută de artista islandeză Thora Karlsdottir, alături de o serie de artişti şi muzicieni reşiţeni!

În plin proces de restaurare şi reabilitare, Şcoala Pittner începe de pe acum să găzduiască evenimente artistice. Vineri, 29 martie, de la orele 12, la viitorul centru expoziţional şi cultural de pe strada Furnalelor 13, se va desfăşura un inedit spectacol susţinut de Thora Karlsdottir, o cunoscută artistă din Islanda, a anunţat recent echipa Euroland Banat Association. „Împărtășim același vis“ („We share the same dream“) va fi realizat în colaborare cu mai mulți muzicieni şi artişti din Reşiţa, Thora transpunând în „performance“-ul său teme precum unitatea, speranţa şi perseverenţa.

„Spectacolul va fi o povestire ca o interpretare a visului reciproc: Școala Pittner devenind un centru cultural în Reșița. În spectacolul ei, ea descrie călătoria ca participant la proiectul Școlii Pittner și subliniază nevoia de a crede în vis pentru ca acesta să devină realitate. Suferința comună cu partenerii, împărtășind sângele, transpirația și lacrimile cu aceștia în timpul procesului și iată că acum ne apropiem de final. Thora reflectă în spectacol ce înseamnă a avea un scop comun și ceea ce ne-a ținut conectați la el în tot acest timp. Concluzia este: sursa reciprocă de foc. Atâta timp cât există încă o flacără care ne conduce, nu contează de unde vine, de la vulcanii islandezi sau de la cuptoarele de oțel din Reșița. Lucrurile mărețe au nevoie de timp. Thora Karlsdottir este unul dintre cei patru artiști vizuali din Rösk, partenerii noștri islandezi. Este o artistă vizuală care lucrează cu multe medii, dar subiectul ei este întotdeauna mai important decât obiectul. Lucrul cu experiența și sentimentele, asta este ceea ce face în spectacolele și instalațiile sale. Ea deține un master în Arte Plastice de la Universitatea din Islanda. Thora și-a expus arta în muzeele și galeriile din Islanda, dar și din întreaga lume.“, au precizat cei de la Euroland Banat.

JCS-Nicoleta Moraru