Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ianis Doană a debutat luna trecută în Liga 2, iar la ultimul meci, cel cu Metaloglobus, a bifat primul joc ca și titular în Valea Domanului! Acesta a evoluat 80 de minute pe postul de mijlocaș ofensiv și a contribuit din plin la victoria cu scorul de 2-1, prin obținerea loviturii de la 11 metri!

De menționat este faptul că Ianis are doar 16 ani și câteva luni și deja îi calcă pe urme lui Leo Doană. Antrenorul Flavius Stoican a gândit primul 11 de la meciul cu Metaloglobus și cu scopul de a-i da libertate de mișcare lui Ianis.

„Faptul că eu cred foarte mult în Ianis Doană m-a făcut să schimb așezarea și să joc cu Metaloglobus în sistemul 4-2-3-1. Ianis are un potențial enorm și are calitate tehnică. A avut evoluții apreciate la echipa de juniori, are o creștere foarte bună și am considerat că este util ca el să joace cu Metaloglobus în spatele vârfului. Are calitatea de a face un dribling sau de a șuta la poartă și drep urmare a scos și un penalty. Aveam nevoie ca în spatele lui să fie doi jucători la închidere, și mă refer aici la Isac și Dudea, pentru ca Ianis să aibă o mai mare libertate de mișcare și să joace mai dezinvolt. Am ales acest sistem tocmai ca Ianis Doană să fie în plenitudinea forțelor și să aibă încredere.”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița mai are de disputat câteva partide și, cu siguranță, Stoican va mai apela la serviciile tânărului fotbalist, mai ales că formația din Valea Domanului a scăpat de emoțiile retrogradării.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Miruna Mihancea