Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean spune că „în condiţiile în care Bugetul de stat al României a fost aprobat de Parlament pe 20 decembrie 2023 şi Preşedintele ţării l-a promulgat pe 28 decembrie 2023, nu există niciun motiv pentru care bugetul Consiliului Judeţean Caraş – Severin să întârzie atât de mult“!

Această tergiversare, susţine Silviu Hurduzeu, este absolut nejustificată mai ales în condiţiile în care, în 2024, urmează să aibă loc alegeri locale şi actuala conducere a CJ urmează să fie înlocuită. „Această întârziere a bugetului Caraşului pe 2024 pare să fie rezultatul al doi factori: o stare de lenevie şi indolenţă care a caracterizat conducerea instituţiei din ultimii trei ani şi jumătate, dar şi un habarnism cronic în materie de administraţie publică. Oamenii aşteaptă proiecte şi soluţii. Această tragere de timp, aşa cum s-a întâmplat şi cu alte proiecte de hotărâri, indică neputinţă şi diletantism. Trebuiau să se apuce de lucru de pe 20 decembrie. Ce au păzit o lună şi jumătate?”, a declarat preşedintele PSD, deputatul Silviu Hurduzeu.

Partidul Social Democrat Caraş – Severin consideră că, într-o lume digitalizată şi în contextul dorinţei exprimate public de a întări spiritul comunitar, ar fi util să existe mai multă transparenţă. „De aceea, unul dintre angajamentele viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, este ca, odată cu preluarea mandatului, toate proiectele de hotărâri să fie puse pe site-ul instituţiei şi într-o aplicaţie dedicată, aşa cum există în alte judeţe. În felul acesta, se vor puta primi comentarii şi recomandări din partea cetăţenilor, iar mass media va avea acces mai uşor la informaţii relevante.“, se arată într-un comunicat al PSD Caraş-Severin.

„Una dintre priorităţile mele ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş – Severin va fi creşterea gradului de transparenţă publică în raport cu cetăţeanul. În alte judeţe, nu numai că totul este la vedere, dar există şi aplicaţii destinate telefoanelor mobile prin care oamenii primesc informaţii în timp real, obţin documente necesare sau sunt consultaţi cu privire la anumite decizii importante.”, a concluzionat Silviu Hurduzeu, candidatul Partidului Social Democrat la preşedinţia Consiliului Judeţean.

În plus, în opinia PSD, un anumit procent din partea de dezvoltare ar trebui să fie alocat în logica bugetelor participative în care cărăşenii să poată propune propriile proiecte care să fie astfel finanţate. Or, asta necesită timp şi, de aici, susţin social-democraţii, nevoia existenţei proiectului de Buget pentru 2024.

JCS-N.C.