Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Aproape 900 de copii din mediul rural vor beneficia de un suport alimentar în acest an şcolar, potrivit unui program-pilot derulat de Ministerul Educaţiei!

De curând, Ministerul Educaţiei a publicat lista celor 300 de unităţi de învăţământ care vor implementa în anul şcolar 2022-2023 programul „Masă caldă în şcoli“. Pe lista ministerului se află şi şase comune din judeţul Caraş-Severin: Şcoala Gimnazială Vrani cu 107 beneficiari, Şcoala Gimnazială „Trandafir Cocârlă“ Turnu Ruieni cu 312 beneficiari, Şcoala Gimnazială Armeniş cu 131 de copii, Şcoala Gimnazială Ciclova Română cu 115 elevi, Şcoala Gimnazială Ramna cu 110 elevi şi Şcoala Gimnazială „Dr. Ion Sîrbu“ Eftimie Murgu cu 123 de copii. Noutatea din acest an şcolar este că în acest program nu au mai fost incluse colegiile naţionale, potrivit declaraţiilor ministrului Sorin Câmpeanu.

„Din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă. Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari, vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate. Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de părăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19“, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educaţiei.

JCS-Nicoleta Moraru