Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Noua propunere a șefului județului – considerată drept cea mai corectă, transparentă și apolitică de către cetățeni, pe o rețea de socializare – nu mai are nevoie decât de susținerea… „partenerilor“ PSD!

Primăriile din județ s-ar putea bucura, în sfârșit, de banii necesari echilibrării bugetelor locale începând chiar din luna lui Mărțișor.

Șeful județului promite: „La ședința ordinară din luna martie voi pune pe ordinea de zi repartizarea celor 36,8 milioane de lei către bugetele primăriilor din județ. În alocare s-a ținut cont de următoarele criterii: numărul de locuitori a fiecărui UAT, suprafața acestuia, cât și nevoia de cofinanțare a proiectelor accesate. Din păcate, sumele nu sunt suficiente pentru nici o primărie din județ, dar puținul existent a fost repartizat corect. Fără a ține cont de nici o culoare politică a nimănui. Reșița, care are cei mai mulți locuitori, a fost trecută cu aproape 5 milioane lei, iar Caransebeșul, deși are mult mai puțini locuitori decât jumătate din cei ai Reșiței, urmează cu 2,5 milioane de lei. Orașele au fiecare alocat câte un milion, iar comunele au fost împărțite în două: cele cu mai mult de 1.500 locuitori, care au în dreptul alocării 360 mii lei, și cele sub 1500, cu 310 mii lei. Mai mult de atât și mai corect decât așa, eu nu știu cum să mai procedez!“

Romeo Dunca așteaptă și votul pozitiv al „partenerilor de la guvernare“, care la județ i-au dat la gioale de câte ori au avut ocazia, și spune că a transmis lista cu repartizarea, spre consultare, asociațiilor comunelor și orașelor din țară.

Reacția cetățenilor vizavi de această repartizare a fost una pozitivă, Dana Mirea felicitându-l pe șeful județului pentru transparență și corectitudine. Reținem și comentariul lui Mihai Sprînceană: „Așa da, domnule președinte! Este pentru prima oară în istoria post-decembristă când un președinte de CJ lasă în parcare haina partidului. Creați astfel un precedent de care toți politicienii vor trebui să țină cont. Un precedent de normalitate și onestitate. Să vedem acum ce vor mai zice Crina et company!“

JCS-A.M.