Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful județului a făcut un scurt bilanț al clocotului politic din CJ, explicând și cum a reușit să-și scape consilierii personali și administratorul public de la mazilirea de către forțele de stânga!

„Eu cred că e un an într-o permanentă dinamică, se întâmplă în fiecare zi lucruri noi, care inițiază alte discuții, alte probleme. Dar lucrurile eu zic că această fierbere să zicem este mecanismul necesar care va face în final o ciorbă mai bună. Suntem pe calea cea bună!“, a concluzionat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean.

Reorganizarea instituțiilor publice, pusă sub semnul austerității, programată pentru finele anului trecut, a fost amânată de Guvern, până în vara aceasta. Deși la județ procedura era deja în stadiu de proiect, șeful județului a decis să bată în retragere, urmând calea Guvernului: „Nu m-am temut și, dacă aș fi avut garanția că n-o transformăm într-un circ politic, chiar aș fi lăsat aceste proiecte, pentru că noi nu am reorganizat trimițând oamenii acasă, ci efectiv am redus posturile vacante, nu a suferit nimeni. Reducând posturile vacante, nu mai este nevoie să alocăm buget pentru aceste posturi și am putea să ne folosim de banii respectivi de la începutul anului. Nu trebuie să mergem pe deficit pentru ultimele luni, ca să putem folosi banii, în varianta în care aceste posturi nu urmează să se ocupe. Eu aș fi făcut acest lucru dar am avut informații că se dorea de fapt tot o răzbunare politică și să se ia de la cabinetul meu încă doi consilieri, plus să se desființeze postul dlui Andrei Ungur (administratorul public al județului – n.r.), lucru care este incorect pentru că eu lucrez cu oamenii pe care-i am în subordine și munca lor se regăsește în foarte multe lucruri bune care sunt pe cale de a fi făcute sau care s-au făcut deja. Acesta a fost motivul, asta se aștepta și pentru asta am scos proiectele de pe ordinea de zi.“

Amintim faptul că în mai multe ședințe la rând, corifeii PSD de la județ au intenționat reducerea consilierilor pe care-i are șeful județului. Cât despre administratorul județului, dorința de răzbunare a PSD s-a întețit după ce Andrei Ungur a luat public poziție vizavi de ultimele exagerări în trădare ale vicepreședintelui CJ, Marius Isac, unul dintre cei patru morcovi liberali de la județ atrași la fiert în ciorba pesedistă.

JCS-A.M.