Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fotbalul american a fost în centrul atenției la Reșița, la finalul săptămânii trecute, deoarece Reșița Locomotives a organizat Cupa Liceelor Dacus și Flag Football Tournament, pe stadionul Gloria! Evenimentul a adunat 65 de copii la Cupa Liceelor Dacus și aproximativ 100 de jucători de flag football din țară, în a doua zi, la Flag Football Tournament!

La Cupa Liceelor Dacus, prima competiție de Flag Football între licee din România, s-au prezentat elevi determinați, adevărați luptători, care au trăit faze memorabile, multe emoții, zâmbete și veselie. După două luni de antrenamente intense și pregătiri, competiția a adunat șase echipe de la șapte licee din Reșița și Bocșa: Lalescu Lightnings, Tehnic Chiefs, Vuia Devils, Tietz Titans, Eliade Legends și Lucaci Steelers. Elevii au beneficiat de logistică, echipamente personalizate, au ales singuri denumirile și logo-urile echipei lor, au participat la promovarea evenimentului de Flag Football prin transmiterea de afișe în școlile lor, prin clipuri publicitare în care sunt amintite beneficiile pe care Flag Football-ul le are în rândul tinerilor.

Clasamentul final i-a adus pe primele trei locuri pe: 1. Vuia Devils; 2. Lalescu Lightnings; 3. Lucaci Steelers. Alte titluri de recunoaştere oficială au revenit următorilor elevi: „Best QB” – Alex Rus de la Colegiul Național Traian Vuia, „MVP” – Noam Faur de la Colegiul Național Traian Lalescu, „Best Defensive Player” – Mario Dăscălescu de la Liceul Tehnologic Constatin Lucaci Bocșa, „Best Ofensive Player” – Narcis Colto de la Colegiul Național Traian Vuia.

A doua zi, Flag Football Tournament a adunat sportivi din Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Bocșa și Reșița într-o competiție care își propune să facă cunoscut Flag Football la nivel național. Clasamentul final a fost următorul la seniori: 1. Cluj Crusaders, 2. Timișoara 89ers, 3. Reșița Locomotives, 4. Renegades Timișoara și 5. Mureș Monsters. La juniori: 1. Cluj Crusaders, 2. Timișoara 89ers, 3. Reșița Locomotives 4. Mureș Monsters, 5. Lucaci Steelers Bocșa.

„În weekend am avut două zile pline de Flag Football, varianta light a fotbalului american. Am reușit să organizăm Cupa Liceelor Dacus, o competiție foarte spectaculoasă, la care au participat elevi din șapte licee. Au fost șase echipe, le-am împărțit în două grupe, au urmat semifinalele și finalele, cred că cei care au fost la stadion au văzut câteva meciuri spectaculoase. Am ținut neapărat să-i felicit pe copii, deoarece au reușit în câteva luni să asimileze foarte mult. Dacă ar fi venit cineva din altă țară, cu siguranță i-ar fi întrebat de câți ani practică acest sport. Au fost faze spectaculoase, cu răsturnări de scor și meciuri strânse. În final, echipa favorită de la Traian Vuia a reușit să câștige, deoarece au avut în lot câțiva jucători cu o experiență un pic mai mare. A fost un eveniment frumos, tinerii și-au creat logo-urile, au dat numele echipelor și cred că a fost o competiție reușită. Mulțumesc pe această cale celor de la Dacus, care le-au oferit tricouri tuturor echipelor. De asemenea, le mulțumesc celor de la Electroechipament Industrial pentru sprijinul oferit la premii. În cea de-a doua zi, am organizat o competiție între echipe de seniori și U19 de la mai multe echipe din țară. Încă o dată am avut parte de meciuri la fel de spectaculoase. Deși a existat o competiție între echipe, toată lumea a venit să se distreze.”, a declarat Raul Siladi, fondatorul Reșița Locomotives.

Legat de competițiile viitoare, Siladi a mai adăugat: „Turneul de la Reșița a fost primul de acest gen între echipele de liceu din țară. Am hotărât să facem un campionat de Flag Football între echipele de seniori și cele de U19, Reșița a contat ca prima etapă și urmează peste două săptămâni un turneu la Cluj, iar apoi se vor mai organiza alte competiții la Târgu Mureș și Timișoara. Tot la două săptămâni vom avea astfel de turnee. Sunt foarte bucuros și chiar este o satisfacție pentru noi, toată munca noastră a fost apreciată. Mulțumesc sponsorilor și colegilor. Nu știu dacă știe multă lume, dar noi facem totul voluntar și vrem să oferim ceva orașului. Nu câștigăm bani, ci cu sprijinul sponsorilor care au venit lângă noi am putut organiza această competiție. Am reușit să oferim ceva unic pentru oraș”.

JCS-Ștefan Moraru