CARAȘ-SEVERIN – În locul unui costisitor și complex sistem de supraveghere, șeful județului se asigură că angajații plătiți chiar sunt la serviciu, printr-o metodă simplă, care nu costă nimic!
În fiecare zi, i se aduc condicile de prezență dimineața, la un sfert de oră după începerea programului, și se asigură că acestea ajung înapoi, la semnat, cu jumătate de oră înainte de sfârșitul programului.
Actuala administrație a județului a primis că va scăpa, cât de repede, de angajații care taie frunza. Lucru pozitiv am spune, nu doar pentru județ, ci și pentru instituția în sine. Căutând nod în papură, opoziția amintește mereu de această triere care a făcut-o Tinu Vidaicu, pe vremea când era administrator al județului. „Unde-i acuma Vidaicu, ăla care le dădea teste și-i muta pe oameni“ de la un serviciu la altul, întreba cineva, mai mult retoric, adresându-se președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca.
Totuși, chiar dacă putem vorbi de oameni și, uneori, de posibile drame, ideea punerii omului potrivit la locul potrivit n-ar trebui să fie o idee rea, mai ales dacă asta se face după o testare corectă. Și nici nu s-a adus în discuție că testarea s-ar fi făcut altfel!
Dincolo de teste, au existat valuri de temeri prin Consiliul Județean vizavi de implementarea unui sistem electronic de supraveghere, de pontaj, care să facă o regulă în venitul, lucratul și plecatul de la serviciu. Întrebat dacă a renunțat la idee, Romeo Dunca a precizat ferm: „Eu n-am renunțat! M-am mișcat mai repede și cu bani puțini! Dimineața, la ora 8.15, toate registrele de prezență vin sus, la mine, în birou, și la 3.30 le pun înapoi. (…) Ăsta e sistemul de supraveghere, am luat registrele și sunt în secretariat, și de la 3.30 le ducem jos și oamenii semnează. Și am găsit o soluție eficientă și nu costă nimic“.
JCS-Antoniu Mocanu