Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acuzat de foştii vicepreşedinţi Flavius Nedelcea şi Ionuţ Popovici că din banii rămaşi de la Staţionarele 1, 2 şi 3 cumpără altceva decât ce este necesar în domeniul sănătăţii, preşedintele Consiliului Judeţean le-a spus că cei doi „dezinformează cu neruşinare“!

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a forului decizional judeţean, desfăşurată zilele trecute, s-a aflat şi un proiect de hotărâre privind folosirea unei sume de bani de 49 de milioane de lei, din excedentul bugetar, pentru achiziţionarea unor lucruri, dar şi pentru plata unor cheltuieli. Consilierul Flavius Nedelcea i-a spus preşedintelui CJ că grupul Pro România, al cărui lider este, se abţine de la vot „deoarece banii rămaşi din retragerea proiectelor de reabilitare energetică a Staţionarelor 1, 2 şi 3 sunt repartizaţi în alte scopuri decât necesităţile Spitalului Judeţean şi nu este corect să luaţi din banii de sănătate sisteme video, rucsace“. Punctul de vedere al lui Nedelcea a fost susţinut şi de liderul PMP, Ionuţ Popovici: „Nici grupul nostru nu votează proiectul. Nu luăm bani de la sănătate ca să cumpărăm maşini şi laptopuri“.

Şeful judeţului le-a explicat celor doi consilieri că nici vorbă să se ia bani de la sănătate şi să fie folosiţi în alte scopuri. „Într-adevăr, de la cele trei staţionare, rămâne suma de 1,4 milioane de lei, însă banii vor merge pentru achitarea sumei de 600 de mii de lei, luată pentru acele staţionare, dar şi pentru achitarea cheltuielilor neeligibile la proiectul Unităţii de Primiri Urgenţe. În rest, toate achiziţiile sunt aşa cum le-aţi lăsat dvs. Sunteţi dezinformaţi şi dezinformaţi lumea cu neruşinare. Cu banii de la sănătate nu cumpărăm ascuţitori şi maşini, ci ei merg tot la sănătate“, a precizat Romeo Dunca.

Proiectul a fost votat chiar dacă s-au abţinut consilierii PSD, PMP, Pro România. În încheiere, preşedintele Consiliului Judeţean le-a recomandat lui Nedelcea şi Popovici „să citiţi proiectele şi să vă informaţi. Acum am pierdut câteva minute doar pentru că a trebuit să vă faceţi numărul!“.

JCS-Nina Curiţa