Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Președintele Consiliului Județean își dorește atât de mult ca Spitalul Județean Reșița să nu mai fie o gaură neagră în care se pierd miliarde de lei, încât este dispus să îl aducă la conducerea unității sanitare chiar pe cel care de multe ori l-a criticat public, adică pe managerul spitalului din Orșova, Adrian Cican!

Într-o postare pe contul său de Facebook, Romeo Dunca a reamintit faptul că la ședința CJ de la finele lunii mai, au mai fost alocați spitalului județean încă 700 de mii de lei pentru plata unor datorii. „În ultima ședință a Consiliului Județean am alocat din nou spitalului, adus în fază de comă de ultimele administrații, încă 700.000 de lei. O sumă suficientă pentru cârpirea gropilor de pe cel puțin  un drum județean din multele aflate în stare jalnică în  județ. E prea mult! Ajunge!  Managerul Spitalului Județean din  Reșița, spital aflat în pragul falimentului, nu reușește să onoreze obligația din contract: aceea de a reduce datoriile. În plus, față de luna decembrie a anului trecut, ele tot cresc. Închiderea lanțului familial în care ginerele sau fratele aprobă plățile cerute de un manager neperformant va fi întrerupt. Doamna Stancovici va performa în altă parte. Am sperat până în ultimul moment că situația spitalului va fi redresată. Din păcate, nu s-a reușit. Nu am pregătit pe nimeni pentru acest post, asa cum sunt acuzat de unii, dar azi, văzând ce se întâmplă, cred că există și alții mai potriviți pentru a conduce acest spital. În comparație cu Stancovici. E nevoie de o persoană curajoasă, competentă și care să suporte travaliul care va fi declanșat de o dorință reală de a schimba în bine soarta spitalului. Poate chiar una pusă  pe ceartă cu toată lumea. Nu am nicio o problemă cu persoanele certărețe, dar competente, atâta timp cât cearta lor diluează orgolii, oprește scurgerea banului public și construiește binele pentru pacientul cărășean. Aștept recomandări în scris pe adresa mea la secretariatul Consiliului Judeţean. Să fie o persoană și cu ceva rezultate prin trecut și în domeniu. Așa cum este dl Cican, de exemplu. Da, Adrian Cican, cel care de multe ori m-a certat și pe mine… De ce nu? Îl voi suna personal…“, a spus președintele Consiliului Județean.

Având în vedere și că fostul vicepreședinte a CJ, Ionuț Popovici, va fi noul șef al Casei Județene de Sănătate, Romeo Dunca spune că nu își poate imagina cum „fondurile pentru spital stau la pixul lui Popovici“. Mai mult, consideră președintele CJ, „această numire care arată dimensiunea distructivă a caracatiței și lipsa de competență a celor puși la gestiunea bugetelor de zeci de milioane de euro a mai închis o verigă“.

JCS-Nina Curița