Caraş-Severin, Romania

BREBU – În plus, primăria are proiecte pentru alimentare cu gaz şi sală de sport ultra-modernă!

În prezent, în toate satele comunei, este în lucru un proiect mai vechi depus pe PNDL vizând asfaltarea străzilor. Odată finalizate aceste lucrări, mai rămân neasfaltaţi 6,8 km de străzi. Aceştia fac obiectul unui alt proiect, depus recent de primărie pe Programul „Anghel Saligny”. Conform primarului Ion Ticheriu, valoarea acestuia este de aproximativ 4 milioane de euro. Dacă proiectul va primi finanţare, asta va însemna asfaltarea integrală a drumurilor din întreaga comună.

Un alt proiect, depus recent pe masa CNI, vizează construirea unei săli de sport în apropierea şcolii din centrul de comună. „Sala va dispune de 102 locuri pentru spectatori, încălzire centrală, vestiare moderne şi suprafaţă de joc moderne”, declară primarul Ticheriu despre proiectul, în valoare de 3,4 milioane lei, la care se aşteaptă răspunsul de la CNI.

Se doreşte şi alimentarea cu gaz a comunei. În acest sens este în lucru un proiect vizând acest obiectiv. Conform primarului Ticheriu, viitoarea reţea de gaz va deservi comunele Brebu şi Păltiniş, fiind vorba despre un proiect comun al celor două primării. „Unul dintre criteriile pentru a depune un asemenea proiect este ca reţeaua să deservească minim 1.000 de locuitori. Singuri nu îndeplinim această condiţie dar împreună cu comuna Păltiniş sunt peste 1.500”, aflăm de la primarul Ticheriu. Proiectul mai are nevoie doar de avizele de la CFR şi Drumuri Naţionale, pe care primarul Ticheriu se arată optimist că le va obţine în curând. Proiectul va putea fi depus la începutul anului viitor, pe prima sursă de finanţare care va fi disponibilă.

JCS-Ionel Ivaşcu