Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ultima perioadă de timp, un nou trend a apărut în rândul agenţilor economici. acela de a reabilita drumuri, iar sumele investite să fie compensate cu taxele şi impozitele locale pe o anumită perioadă de timp!

Este o idee bună, de ce să nu recunoaştem, toată lumea are de câştigat. Și administraţia locală care nu înregistrează restanţe la plata dărilor, şi pentru comunitate e bine că drumul e refăcut, dar şi pentru societatea comercială respectivă. Modelul e luat de la o altă societate din Reşiţa, Spaleck SRL, care acum de mai bine de un an a reabilitat o porţiune de drum de acces de 400 metri liniari şi care a executat şi reţeaua de canalizare ce făcea legătura dintre punctul de lucru şi canalizarea oraşului.

Iată că acum alte două firme vor să-i urmeze exemplul. Cele două firme care s-au încumetat la acest lucru sunt SC Caraş-Silvanus, o firmă cunoscută reşiţenilor şi SC Mitrix Group SRL. Astfel, cele două vor reabilita un tronson de drum de 700 mp, teren ce aparţine domeniului public amplasat pe strada Castanilor, în zona Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ şi care face parte din categoria drum de acces în incinta uneia dintre firme. Propunerea este fezabilă, fiind şi aprobată de curând de Consiliul Local Reşiţa, având în vedere că administraţia locală, pe fondul constrângerilor financiare, nu poate să execute în regie proprie această investiţie.

JCS-Nicoleta Moraru