Caraş-Severin, Romania

ZĂVOI – Un accident rutier s-a produs în această dimineaţă, în jurul orei 10.40, pe Valea Bistrei, la Zăvoi. Potrivit salvatorilor cărăşeni, în accident au fost implicate două autoturisme, un stâlp căzând pe una dintre maşini, iar două persoane au rămas încarcerate!

La faţa locului au intervenit pompierii din Caransebeş, cu un echipaj de descarcerare, unul SMURD, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, precum şi două ambulanţe şi structurile civile de pompieri din Oţelu Roşu, fiind anunţaţi şi cei de la Enel.

Potrivit ISU, cele două victime, doi tineri din Marga, nu mai prezentau semne vitale: „Cele două persoane au fost descarcerate și, din nefericire, au fost declarate decedate (14 și 18 ani). O a treia persoană a suferit un atac de panică și un traumatism toracic, fiind preluată de un echipaj SAJ și transportată la spital. La fața locului se află si un echipaj al IPJ. Circulaţia pe DN 68, în dreptul localităţii Zăvoi, este blocată în acest moment“.

Polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 53 de ani din comuna Zăvoi, care conducea un autoturism pe DN 68, la km 23+550 m, nu s-ar fi asigurat la ieșirea de pe un podeț aflat în afara părții carosabile, pe sensul de mers Hațeg-Caransebeș, cu intenția de a efectua manevra de întoarcere. Mașina a fost acroșată de un autoturism care circula regulamentar, condus de un tânăr de 18 ani, autoturismului acestuia din urmă fiind proiectat într-un stâlp de electricitate aflat pe marginea drumului, pe același sens de mers.

În urma accidentul a rezultat decesul tânărului de 18 ani și a unui minor de 14 ani, pasager stânga spate în același autoturism și rănirea ușoară a unui tânăr de 18 ani, pasager dreapta față în aceeași mașină, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Șoferul din Zăvoi este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

JCS-A.M.