Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Începând de vineri, 23 decembrie, elevii se află în vacanţa de iarnă. ISJ Caraş-Severin face eforturi pentru a nu exista probleme legate de plata burselor şcolare!

Bursele elevilor au întârziat în unele unităţi de învăţământ din judeţ. Luni, 19 decembrie, potrivit unui comunicat, Inspectoratul Şcolar Judeţean a venit cu clarificări cu privire la subiectul legat de întârzierea plăţii burselor şcolare. În conformitate cu prevederile legale, bursele elevilor se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

„În județul Caraș-Severin, constatăm, din analiza de teren, că există în momentul de față întârzieri legate de plata burselor în câteva situații speciale, în care conturile declarate de părinți sunt blocate sau nefuncționale. Menționăm că unitățile de învățământ au sumele necesare în conturile bancare, iar în cazul situațiilor speciale, plata burselor se va realiza în numerar prin intermediul casieriei școlilor. Cu privire la circuitul fondurilor necesare burselor, amintim că Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a pus la dispoziție sumele pentru plata burselor în conturile trezoreriilor locale, iar unitățile administrativ-teritoriale au retras sumele necesare și le-au direcționat către școli. ISJ Caraș-Severin va depune toate eforturile pentru a se asigura că nu mai există probleme legate de plata burselor“, a precizat Carina Pristavu, inspectorul şcolar general al ISJ Caraş-Severin.

JCS-Nicoleta Moraru