Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean Marius Damian atrage atenţia asupra faptului că toţi românii trebuie să participe la procesul de recenzare!

„Aș dori astăzi să atrag atenția tuturor românilor că recensământul este extrem de necesar, astfel încât Institutul Național de Statistică să obțină indicatori statistici care vor fi utili pentru elaborarea de politici publice pentru dezvoltarea teritorială, mediul de afaceri, dar și pentru statistici la nivel european și internațional și pentru clasamente internaționale. Vă îndemn pe toți să completați formularul accesând www.recensamantromania.ro până pe 15 mai, fiindcă apoi va începe etapa a doua, 16 mai – 17 iulie 2022, colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor). Aș dori să adaug și un beneficiu important pentru mulți, cu dovada completării formularului persoanele pot obține o zi liberă de la locul de muncă“, susţine parlamentarul.

Marius Damian a reamintit faptul că toate informațiile primite sunt confidențiale, scopul prelucrării este exclusiv statistic, iar datele cu caracter personal cu care operează INS nu sunt divulgate sau transmise nimănui. „Prelucrarea datelor cu caracter personal în scop statistic are o caracteristică foarte importantă și anume că persoanele vizate pot fi identificate doar pe perioada colectării. Imediat după aceasta, datele sunt anonimizate, identificarea ulterioară a acestora fiind imposibilă. În încheiere, încurajez populația să își îndeplinească obligațiile civice și legale în materie de recensământ cât mai curând, online, fără a aștepta vizita recenzorului, întrucât este mai accesibil, mai confortabil și în sfârșit ne aliniem altor state europene care folosesc deja sistemul online de recensământ al populației“, a mai precizat deputatul PSD.

Din cauza pandemiei, recensământul populației a fost amânat cu un an, dar în 2022 recensământul este la îndemâna oricui. Până pe data de 15 mai, fiecare persoană se poate autorecenza, iar acest lucru se poate face online de pe orice dispozitiv, laptop, telefon, tabletă, orice este mai comod fiecărei persoane, într-un timp scurt, undeva la 20 de minute. Formularul se completează de către unul din membrii gospodăriei pentru toate persoanele din gospodăria respectivă.

JCS-L.A.