Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Luni, 8 noiembrie, se reiau cursurile atât în şcolile de stat, cât şi în cele private. Acolo unde rata de vaccinare a personalului didactic este sub 60%, orele se vor desfăşura online!

Începând de luni, elevii şi preşcolarii îşi reiau cursurile după două săptămâni de vacanţă forţată. Potrivit deciziei Ministerului Educaţiei, pentru ca şcolile să funcţioneze cu prezenţă fizică, pragul de vaccinare trebuie să fie de 60%. Sub acest prag, şcolile rămân la ore online. Inspectoratul Școlar Judeţean a afişat pe site-ul oficial ponderea personalului propriu vaccinat, precum şi rata de vaccinare a cadrelor didactice din fiecare unitate de învăţământ. În Caraş-Severin, rata generală de vaccinare a angajaţilor din IŞJ este de 72% din totalul de 32 de angajaţi. Raportat la personalul care deţine funcţii de conducere, ponderea celor vaccinaţi este de 100%.

În ceea ce priveşte personalul didactic şi didactic auxiliar vaccinat din unităţile de învăţământ din judeţ, sunt unităţi şcolare cu rată de vaccinare de 100% (Şcoala Postliceală „Henri Coandă“ Moldova Nouă) precum şi cu procente de 90% (Şcoala Gimnazială din Dognecea) şi de peste 80% (Liceul Teoretic „Hercules“ din Băile Herculane şi Şcoala Gimnazială Nr.1 Oţelu Roşu). La polul opus sunt unităţi de învăţământ unde rata de vaccinare este mică, undeva peste 30% şi aici amintim Şcoala Gimnazială Sicheviţa (35%) sau Şcoala Gimnazială „Pavel Bordan“ din Grădinari (38,46%).

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărei unități de învățământ și se va actualiza săptămânal, vineri fiind ziua de referință.

Informații complete despre gradul de vaccinare împotriva Covid-19 la nivelul fiecărei unități de învățământ din Caraș-Severin și despre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor pe fiecare școală în parte pot fi consultate AICI

JCS-Nicoleta Moraru