Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Competiția amicală de baschet Cupa CSM Reșița a avut loc la finalul săptămânii trecute la sala de sport a Colegiului Național „Mircea Eliade”!

La start ar fi trebuit să fie patru echipe, K.K. TSC Biserica Albă (Serbia) U14 masculin și feminin, CSȘ Crișul Oradea U14 masculin, CS Valbon Arad (minibaschet, U14 și U19 masculin) și CSM Reșița (minibaschet, U14 masculin și feminin, U16 și U19 masculin), dar formația din Arad nu a mai onorat cu prezența această competiție.

„Ne-am bucurat că am putut aduce echipe din Serbia și Oradea. Atmosfera a fost una bună. La U14, cu Oradea, a fost o diferență de talie, așa că au reușit să ne învingă. Totuși, acest turneu a fost o experiență foarte bună pentru noi, având în vedere că nu prea am mai disputat meciuri la această categorie de vârstă. Am mai avut un turneu în acest an, la U19, am participat la Campionatul Național, dar acesta a fost primul pe care l-am organizat la Reșița din 2023!”, a declarat antrenorul Miodrag Miloievici, de la CSM Reșița.

„Mă bucur că am avut oportunitatea de a susține această competiție în fața unor adversari care au o experiență mai mare decât noi. Am avut ocazia să ne testăm în aceste meciuri și să vedem progresul. Am fost atras de baschet încă din primul moment în care am intrat pe teren, de sunetul mingii cum intră în coș și mă simt special atunci când practic acest sport.”, a spus și Cătălin Ilie Mănescu, baschetbalist legitimat la juniorii CSM Reșița.

De asemenea, acest sport a început să prindă tot mai mult în Reșița și se practică în mod organizat la două cluburi. Pe lângă secția de baschet de la CSM Reșița, în oraș mai există și echipa de juniori CS Ciocan Cristina, coordonată de fosta mare baschetbalistă Cristina Acea Ciocan.

JCS-Ștefan Moraru