Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat cu 3-1 amicalul cu Nera Bozovici, una din fruntașele Ligii a IV-a Caraș-Severin, într-un joc în care Flavius Stoican a vrut să urmărească mai mulți fotbaliști tineri și alți câțiva în probe! 

Echipa din Valea Domanului va susține în perioada imediat următoare un stagiu de pregătire în Slovenia, unde Stoican intenționează să deplaseze un lot de 28 de jucători. În acest cantonament, Reșița va disputa minimum patru jocuri de pregătire.

„Vreau să le mulțumesc celor de la Bozovici pentru că au acceptat acest meci și a fost primul lor antrenament după pauză. În altă ordine de idei, am văzut la joc fotbaliștii care au evoluat mai puțin în meciul cu cei de la FCU Craiova și aici mă refer în special la cei tineri. De asemenea, am vrut să-i văd la joc și pe alți fotbaliști din țară născuți între 2004 și 2006. Am văzut la treabă și un atacant și rămâne să mai facem câteva amicale, deoarece nu pot lua încă o decizie asupra celor care au venit recent. Jucătorii tineri s-au bucurat că le-am dat minute, chiar dacă au jucat amicale împotriva unor echipe din Liga a IV-a. Este altceva la seniori. Ne pregătim de cantonament, băieții vor avea liber sâmbătă, iar duminică noaptea vom pleca către Slovenia. Ne așteaptă zile pline de muncă, știm ce avem de lucrat și atunci când va începe campionatul vom fi 100%. Fiecare va avea șansa lui să-și câștige locul de titular. Vreau să aleg formula câștigătoare încă din prima etapă, deoarece vreau să începem cu dreptul acest sezon. Vom lua în Slovenia 28 de jucători, dintre care mulți tineri de la noi din pepinieră. De asemenea, vom disputa patru meciuri de pregătire, vom întâlni două echipe din Slovenia, una din Emirate și cealaltă din Arabia Saudită. Una dintre ele va fi echipa pregătită de Cosmin Contra. În funcție de starea de oboseală a jucătorilor, vom încerca să jucăm și un al cincilea meci. Am înțeles că acolo va fi și echipa lui Cosmin Olăroiu și vom vedea dacă vom putea organiza încă un amical. Sunt mulțumit de lot și este 99% bătut în cuie. Va mai veni vreun jucător doar dacă este peste nivelul Ligii 2 și mă refer aici la vreun jucător care ar putea coborî de la Liga 1, dar în proporție mare noi suntem acoperiți în toate compartimentele.”, a spus antrenorul Flavius Stoican.

JCS-Ștefan Moraru