Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Romeo Dunca îşi susţine demersurile de reorganizare a administraţiei judeţene spunând că dacă angajaţii vor câştiga în instanţă, prejudiciul va fi achitat din salariile ce nu le vor mai încasa după concedieri!

Pe ordinea de zi a şedinţei recente a Consiliului Judeţean se aflau şi proiecte ce vizau admiterea sau respingerea plângerilor unor angajaţi aflaţi pe lista de concedieri. Angajaţii cereau, prin plângerile respective, revocarea hotărârii din 27 noiembrie 2020 prin care se reorganizează aparatul de specialitate al administraţiei judeţene, hotărâre ce îşi produce efectele din 15 februarie. Pe scurt, celor care au făcut plângere li s-au desfiinţat posturile.

Înainte de a se trece la vot, consilierul Pro România, Flavius Nedelcea, spunea că lucrurile trebuie bine gândite deoarece „angajaţii pot câştiga în instanţă, iar consilierii judeţeni care votăm azi respingerea să plătim eventuale prejudicii. Să aşteptăm ca instanţa să îşi spună cuvântul pentru că mulţi angajaţi vor face demersuri“.

Şi pentru că Tribunalul Caraş-Severin s-a pronunţat deja în privinţa suspendării aplicării organigramei CJ, pentru angajaţii de la Direcţia de Patrimoniu, secretarul judeţului Darian Ciobanu a intervenit şi a spus că se va face recurs: „La Direcţia de Patrimoniu s-au suspendat efectele hotărârii, deci ei nu pierd bani, nu există prejudiciu. Suntem semiparalizaţi acum. Domnul preşedinte Dunca insistă să facem recurs şi vom face, numai că nu ştiu dacă instanţa se va pronunţa până în 15 februarie. Oricum, Consiliul Judeţean nu a câştigat niciodată nimic la Tribunalul Caraş-Severin, doar la instanţele superioare“.

Nedelcea a invervenit din nou întrebând: „De unde le vom da prejudiciul, din ce bani, dacă angajaţii daţi afară vor câştiga?“. Preşedintele Romeo Dunca a intervenit prompt: „În eventualitatea acordării de prejudicii, le dăm banii din salariile ce nu vor mai fi încasate. Mergem în instanţă până la capăt“.

Când s-a trecut la vot, PSD, Pro România şi PMP au votat pentru admiterea tuturor plângerilor, însă acestea au fost respinse prin votul aleşilor PNL.

JCS-Nina Curiţa