Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Tronsoanele Reșița Nord-Reșița Sud și Cornuțel Banat-Reșița Nord, reparate cu 1 milion de euro! Regionala CFR Timișoara consideră că cele două porțiuni de cale ferată pun în pericol siguranța circulației feroviare și se impun de urgență reparații!

În acest sens, au fost scoase la licitație, pe SICAP, „Lucrări de întreținere și reparație linii CF (preț inclus material, manoperă și utilaje)”, contract cu o valoare totală estimată este de 4.977.288,51 lei.

Pe Lotul 1, Reșița Nord-Reșița Sud, se vor înlocui traversele de lemn cu traverse de beton, cele de beton deteriorate, dar și schimbătoarele simple cu aparate de cale montate pe traverse de beton sau joantele izolante. Sunt prevăzute, în același timp, defrișări și evacuarea pământului din perimetrul stației, precum și lucrări de buraj intermediar și buraj I mecanizat al traverselor de beton.

Pe Lotul 2, Cornuțel Banat-Reșița Nord, unde astăzi sunt numeroase restricții de viteză de 30 km/oră, respectiv 50 km/oră, se vor înlocui traversele de lemn necorespunzătoare cu traverse de beton cu prindere elastică de tip TW60 S0 și TW 60 S10 noi, plus lucrări de buraj intermediar+buraj I mecanizat al traverselor de beton. Pentru acest al doilea lot este prevăzută și cea mai mare parte din valoarea contractului, 4.116.540,26 lei fără TVA.

Ofertele sau cererile de participare sunt așteptate până pe 19 decembrie 2022, ora 15, lucrările efective fiind prevăzute pentru 2023.

JCS-Nina Curiţa