Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa îndeamnă reşiţenii să deszăpezească trotuarele şi zonele din preajma locuinţelor.  Apelul este realizat prin intermediul unei postări ca urmare a zăpezii căzute din belşug în dimineaţa zilei de sâmbătă!

E adevărat că a nins ca-n poveşti, însă povestea urbană e cu blocuri, bulevarde şi maşini. Dar şi cu evenimente neplăcute care se pot produce dacă zăpada din poveşti nu e îndepărtată de pe căile de acces. Aspect la care apreciem cu respect atitudinea acelor care, în plină ninsoare, îndepărtau neaua din faţa magazinelor de pe Bd. Republicii. Concret, oamenii ieşiseră la rânit zăpada şi nu pridideau a îndepărta omătul care parcă se încăpăţâna să cadă iar şi iar în urma lor. Sigur ca ei au fost mulţi alţii cărora, de asemenea, le strângem mâna cu respect.

Primarul mulţumeşte angajaţilor de la secţia de Întreţinere, aflaţi la datorie de la primele ore ale zilei. „Aceștia sunt prezenți pe străzi cu şapte utilaje și au împrăștiat peste 50 de tone de material antiderapant. Se intervine gradual, pe bulevardele și arterele principale. După fluidizarea traficului în aceste zone, urmează să se intervină pe străzile din interiorul cartierelor și în satele aparținătoare”, scrie Ioan Popa, care cere răbdare pentru străzile secundare. Până să vină oamenii primăriei, lopata aşteaptă cuminte să se „bucure” şi ea de zăpadă în felul ei.

JCS-Ionel Ivaşcu