Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Direcţia Judeţeană de Sport Caraș-Severin a premiat miercuri, 6 martie, cei mai buni gimnaști de la CSM Reșița și CSȘ Reşiţa, din anul 2023! Au fost recompensați cu diplome, cupe și echipamente sportive gimnaștii Andrei Titi, Robert Paşca, Alexandru Zăpârțan, Albert Popescu și antrenorii Robert Bălan și Alexandru Avram!

„Am premiat sportivii care au obținut rezultate foarte bune în 2023 la disciplina sportivă gimnastică. Am decis să-i chem pe sportivi și pe cei doi antrenori, Robert Bălan și Alexandru Avram, la sediul Direcției tocmai pentru a-i asigura că instituția noastră va continua să-i susțină. Îi felicit pentru rezultatele obținute și le doresc mult succes la Campionatele Naționale, inclusiv la Europene.”, a declarat prof. Dorin Voina, directorul DJS-CS.

„Este un impuls pentru noi faptul că am fost premiați, intenția contează cel mai mult. În anul 2023, am obținut o medalie de bronz la bară fixă la Campionatul Național de seniori. Printre altele, am mai luat un loc V la sol și un loc VI la sărituri. Pentru noul an competițional mă antrenez în sala de gimnastică și voi concura la Campionatul Național, ce se va desfășura în luna noiembrie, la Bacău. Sper să obțin cel puțin o medalie. Acum aș putea spune că îmi place mai mult să fiu în postura de antrenor decât în cea de sportiv. Mai încerc să concurez atât cât îmi permite sănătatea, dar încerc ca antrenor să pregătesc copii, care promit. Au 8-9 ani, ei încep acum primele concursuri și sperăm ca pe viitor să reprezinte cu mândrie Reșița și România.”, a spus sportivul și antrenorul Robert Pașca.

Experimentatul antrenor Robert Bălan a declarat: „Mulțumim Direcției de Sport Caraș-Severin pentru inițiativa de a premia sportivii județului și mă bucur că a venit și rândul gimnasticii. Această disciplină a obținut an de an rezultate bune și sperăm ca tinerii să ducă mai departe istoria Reșiței, aceea de a obține performanțe. Aici depinde foarte mult de ei, iar eu sunt aici în postura de a-i ajuta din toate punctele de vedere pe sportivi, dar și pe antrenori. Sperăm să vedem rezultate din ce în ce mai bune. În ultimii ani văd o creștere a numărului de copii în sală, nu toți au calități deosebite pentru gimnastică, dar ne adaptăm situației actuale. Din ce avem ne dorim să scoatem cât mai mulți sportivi de performanță!”

„Ne-a bucurat această premiere și pot spune că ne-am descurcat onorabil la competițiile de anul trecut. Am obținut un loc II la sărituri la Campionatul Național de la Izvorani, locul VI la Campionatul Național de seniori și două medalii la Budapest Cup, una de aur și una de argint. În 2024 voi participa la Campionatele Europene și îmi doresc un rezultat cât mai bun cu echipa.”, a spus sportivul Andrei Titi.

Antrenorul Alexandru Avram a adăugat: „Mulțumim DJS-CS pentru premiere, anul 2023 a fost unul destul de bun, cu trei medalii de argint obținute la Campionatul Național, Alexandru Zăpârțan la sărituri și Albert Popescu la bară și inele. Ca și obiective pentru anul acesta ne propunem un rezultat cât mai bun la Campionatul Național pe echipe de la Constanța. Cu ocazia acestei premieri sperăm să atragem cât mai mulți copii la sala de gimnastică!”

JCS-Ștefan Moraru