Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipe de instalatori, utilaje de intervenție eficiente sau intervenții în situații concrete. Scriem asta după întâlnirea desfășurată pe 9 ianuarie la sediul societății, atunci când câștigătorii tombolei organizate de AquaCaraș și-au ridicat premiile. Bun prilej și pentru a-și spune păsurile, dar și de a face propuneri către conducere!

Dumitru Ciurea, din partea Asociației de proprietari nr. 966 din Reșița, a solicitat ajutor cu echipe de instalatori pentru asociații. „Dacă apar probleme, suntem nevoiți să lucrăm cu cine găsim, iar costurile sunt mari pentru noi. Am putea lucra cu AquaCaraș și să plătim lucrările în factura la apă în câteva rate. De asemenea, dacă vidanja vine la un canal și avem nevoie și noi, cum procedăm?”, a întrebat dl. Ciurea.

Conform directorului Gheorghe Filipescu, oamenii AquaCaraș execută deja lucrări de genul celor solicitate de Dumitru Ciurea. Pentru acces la vidanjă trebuie sunat la dispeceratul societății, iar vidanja va veni cu ordin de lucrare în baza căruia ulterior se va emite factură. „Societatea nu a fost pregătită pentru atât de multe probleme. Dar, de luna aceasta, vom începe să primim utilaje noi pe fonduri europene, astfel încât fiecare oraș să aibă în permanență vidanjă, womă, platformă, buldoexcavator, un utilaj pentru refaceri. Acum, când avem o problemă, ducem utilajele dintr-un capăt în altul al județului cu costuri mari. Dar vom aduce utilaje de dimensiuni mici, care intră ușor pe străzi înguste și nu consumă mult.”, a spus Filipescu.

Solicitări a avut și Adrian Nicolaescu, din partea Asociației nr. 199005 din Reșița. Mai demult, CET a săpat un șanț pentru a pune conducte noi în zona blocului 2A de pe Bd. Republicii. Dar s-a săpat prea aproape de conductele de canalizare, iar malul s-a surpat și au fugit țevile de beton. Acum dejecțiile curg în căminele din spatele blocului, unde Adrian Nicolaescu s-a obișnuit să cheme vidanja tot la una-două săptămâni. Deși acum vreo lună căminele au fost decopertate chiar sub ochii lui Filipescu, șeful AquaCaraș a dat asigurări că situația va fi verificată.

Elena Florentina, președinta Asociației 437 de pe Bd. A.I. Cuza, nr. A3, Reșița, a solicitat verificări cu privire la branșamentele a doi agenți economici care-și desfășoară activitatea la parterul blocului. Lucru care s-a întâmplat în cel mai scurt timp posibil.

JCS-Ionel Ivașcu