Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primăria ar fi trebuit să suporte peste 6 milioane de lei, cheltuieli neeligibile în acest proiect, cauzate în principal de creșterea accelerată a prețurilor materialelor de construcție. O adevărată „bombă” pentru bugetul local, dezamorsată de decizia municipalității de a renunța la proiectul spitalului modular care ar fi fost amplasat în zona din spatele actualului spital!

În cifre, o creștere a valorii proiectului de la 14,7 milioane de lei inițial, la peste 23,6 milioane  lei, bugetul local fiind nevoit să suporte cea mai mare parte a diferenței. „Am renunțat la proiectul cu spitalul modular pentru că din punct de vedere economic ar fi fost devastator pentru noi, ar fi fost o cofinanțare de circa 6 milioane de lei. Am spus că în condițiile astea nu cred că s-ar mai impune construirea acestui spital modular, mai ales că ne gândim la un spital nou, nu tot facem tot felul de acareturi pe acolo. Spitalul modular avea destinație clară pentru tratarea pacienților cu Covid, nu știu cât de actualitate mai este această investiție, cu atât mai mult cu cât n-am văzut exemple de bună practică în restul țării, unde s-au născut astfel de spitale modulare. Ba nu sunt avizate, ba nu sunt folosite, ba sunt închise, ne-am fi făcut de râs pe banii noștri, pe niște bani mulți. Am avut și o muncă acolo, am curățat zona din spatele spitalului, am demolat, a fost o activitate, am defrișat, dar rămâne și partea bună, am salubrizat zona din spate, poate facem un parc, așa cum a și fost odată”, a precizat primarul Felix Borcean.

Despre proiectul noului spital, gândit de edil și de managerul Spitalului Municipal de Urgență, Adrian Dumbravă, și despre pașii care se fac în acest sens, într-un alt articol.

JCS-R.M.