Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Deținătorii de carduri pentru transportul în comun reșițean riscă amenzi dacă nu folosesc validatoarele din autobuze la fiecare călătorie!

Operatorul municipal de transport a ținut să tragă un semnal de alarmă în special vizavi de transportul gratuit al elevilor, care este gratuit doar în baza legitimației de călătorie emisă de Transport Urban Reșița: „Dragi elevi reșițeni, pentru ca această facilitate oferită de Consiliul Local Reșița să își atingă scopul – acela de a putea monitoriza și îmbunătății condițiile voastre de transport –, la urcarea în autobuz este obligatorie validarea cardului deținut, la unul dintre validatoarele din autobuzele noastre. Validarea durează câteva secunde și nu vă reduce libertatea călătoriilor nelimitate pe parcursul anului școlar“.

Cei de la TUR avertizează că, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Reșița (526/22 decembrie 2021), nevalidarea cardului constituie contravenție și se sancționează cu amendă de 50 de lei. Mesajul către elevi se încheie cu un sfat prietenesc: „Fiți alături de noi! Fiți smart!“.

Un mesaj similar a fost adresat și persoanelor cu dizabilități: „Potrivit Legii 448/2006, persoanele cu handicap grav și accentuat beneficiază de carduri de transport public în comun. Pentru ridicarea cardului, sunteți așteptați la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Reșița, din Piața Republicii, nr. 44“, în vechea școală din spatele fostului Cinematograf Muncitoresc. Și în cazul persoanelor cu dizabilități, „la urcarea în mijlocul de transport în comun este obligatorie validarea cardului și deținerea legitimației de persoană cu handicap. Nevalidarea cardului constituie călătorie frauduloasă“, au mai precizat cei de la TUR.

JCS-A.M.