Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – De 1 Iunie, parcarea magazinelor ridicate pe fosta platformă CET a găzduit o sărbătoare dedicată copiilor. Jandarmii, pompierii militari, polițiștii, dar și alte instituții din subordinea MAI și-au dat mâna pentru a pune la cale cel mai frumos 1 Iunie de până acum!

Spațiul distracției, amenajat între magazinele ridicate în Lunca Pomostului, în locul CET, a devenit aproape neîncăpător pentru cei mici, care au dorit să se bucure din plin de toate cele pregătite de purtătorii de uniformă. Au fost organizate concursuri cu premii, s-au împărțit înghețată și suc, nu a lipsit nici pictura pe față, iar cei care au ajuns la eveniment s-au putut familiariza cu activitatea celor care sunt mereu la datorie, cu autospecialele și tehnica din dotare.

Părinții le-au făcut poze în autovehicule, în barca pneumatică, alături de câinii de serviciu, cei de la Antidrog le-au arătat, cu ajutorul ochelarilor, cât de greu ar fi să te descurci cu mintea deloc limpede, sub diferite influențe, iar cei de la Rutieră le-au demonstrat cum funcționează aparatele alcooltest și drugtest. Copiii au avut parte și de prezența unui jandarm mascat, alături de care s-au pozat, ce-i drept, doar cei mai curajoși sau mai puțin timizi. Doritorii de fotbal american au avut parte de un stand special amenajat de cei de la Reșița Locomotives.

Atmosfera a fost caldă, s-a simțit buna dispoziție și, din fericire, nu a plouat, la fel ca în ultimele zile. Dincolo de bucuria sinceră a celor mici, am putut remarca zâmbetele calde ale celor mari, atât organizatori, cât și părinți. Până la urmă, în fiecare dintre noi încă există un copil. La mulți ani, copilărie!

JCS-A.M.