Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Văzută acum, prin prisma mesajelor emise și a reacțiilor pe care le-a generat, conferința de presă de vineri a organizației județene a PSD poate fi înțeleasă ca o lansare neoficială de candidați și de campanie!

Cu o mină sobră, cu un discurs așezat, presărat cu cuvinte alese din dicționar, care să vină în contradicție cu „atmosfera de Consiliu Județean“, s-a dorit evidențierea seriozității social-democraților în contradictoriu cu neseriozitatea liberalilor, a bunelor maniere și limbajului cultivat ale celor prezenți și în contrast cu carențele la diverse capitole, ale celor absenți.

Cum fiecare, la el acasă, face ce vrea și vorbește despre ce-l avantajează, social-democrații au vorbit despre justețea Amendamentului Crina, injustețea și inconsecvența abordărilor celorlalți, despre candidați prezenți și absenți, eterni sau vremelnici și despre lupta de independență a unor viitoare spitale. În consecință, n-au vorbit despre ce nu-i avantaja, cum ar fi de pildă, subiectul Arsenal, despre care „oficial“ nu s-a mai auzit nimic din iulie 2023, când secretarul de stat Flavius Nedelcea ridicase orizontul de așteptare anunțând iminenta semnare a unui contract, pentru ca șeful său, ministrul Economiei, Radu Oprea, să refuze să vorbească despre zvonuri și informații scăpate pe surse.

Nedumerit de tematica și de abordările din conferința de presă a PSD, în care i s-a alocat de altfel un generos spațiu, primarul Reșiței, Ioan Popa, le-a adresat și el câteva întrebări social-democraților, la finalul mesajului postat în această dimineață pe o rețea de socializare, sub titlul „Domnule prefect Ioan Dragomir, domnule deputat Silviu Hurduzeu: Nu mai mințiți!

„Mai bine spuneți-le reșițenilor de ce țineți o mare companie britanică atârnată de gardul IMR-ului de peste 8 (opt) luni. De ce, cu Flavius Nedelcea ministru secretar de stat la Ministerul Economiei, nu sunteți în stare să reporniți Arsenal SA, după aproape 15 ani de stat în conservare, în condițiile în care toată Europa caută soluții rapide de producție de armament, pericolul rusesc devenind tot mai amenințător? În loc să vă ocupați de lucruri serioase, care vă stau la îndemână, de care sunteți direct responsabili, voi ieșiți în presă și mințiți că ați dat reșițenilor bani! Să vă fie rușine !“, se arată în mesajul primarului.

În continuare, Popa i se adresează lui Ionuț Chisăliță, fost senator PSD și actual director general al Arsenal SA, solicitându-i să clarifice lucrurile despre care ar ști amândoi ceva, dacă nu chiar mai multă lume, mai puțin publicul reșițean: „Te lăudam deunăzi, ca pe un om inteligent, după care șefii tăi te-au inchis în IMR, pe post de director. Cheamă, dom’le, presa, explică-le că nu ați plătit impozitele pe o grămadă de ani, că Flavius Nedelcea vă spune «dă-l dracu’ de nenorocit, nu-i plătim nimic», că Primăria nu vă pune poprire pe conturi ca să nu creeze o problemă socială cu cele câteva zeci de muncitori rămași pe acolo să măture halele goale de peste zece ani. Rușine să vă fie!“

Ar fi putut să o facă, nu neapărat de rușine, dacă mesajul lui Popa ar fi fost postat înaintea conferinței de presă de vineri, pentru că atât Ionuț Chisăliță, cât și prefectul Ioan Dragomir s-au aflat în încăpere, chiar în timp ce liderii PSD evoluau într-o transmisie live. Dar, unde-au trecut opt luni, mai pot trece câteva câteva zile…

JCS- Walter Fleck