Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Atât are pregătit județul pentru perioada următoare, la care s-ar putea adăuga încă în jur de 50.000 de metri pătrați de covor asfaltic, dacă județul va beneficia de rectificarea bugetară necesară!

Aleșii județului au aprobat preluarea tronsoanelor de drum din comunele Cărbunari și Ciuchici, necesare pentru realizarea investiției în modernizarea DJ 571-Intersecție DN 57-Moldova Nouă-Cărbunari-Sasca Montană-Ciuchici (intersecție DN 57).

„După cum ați văzut, ne certăm, ne certăm, dar lucrurile importante s-au demarat, a precizat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. De asta nu am nicio emoție că am pierdut majoritatea, pentru că am avut majoritate când a trebuit și proiectele importante au fost votate și s-au pus pe planșa de lucru. Vom face podul de la Dognecea, îl vom face și pe cel de la Slatina Timiș, ați văzut că avem un ofertant (o asociere de patru firme – n.r.), DALI-urile pe cele trei drumuri de pe Anghel Saligny sunt gata. Sperăm să facem licitația și să semnăm contractul cu ministerul pentru bani până la sfârșitul lunii octombrie. Cu DJ 571 suntem foarte avansați. Și lucrurile importante se fac, de banii pe care-i avem. N-am reușit să facem încă reparațiile așa cum le-am promis din lista pe care am anunțat-o, pentru că din păcate așteptam rectificarea de buget să fie pozitivă și să vină prin iulie. Sperăm să nu fie negativă și să vină nu știu când. Există șansa să vină niște bani și atunci imediat continuăm cu covoarele asfaltice, unde contractorul este pregătit. Avem încă 120.000 de metri pătrați de covor asfaltic care este pregăti să fie turnat pe lucrările pe care le-am anunțat. Respectiv extravilanele – că intravilanele le-am făcut – Ohăbița, Delinești, Moldovița, DJ572 Comorâște-Limită de județ, 2,5 milioane de lei, Brădișor. Deci tot ceea ce am promis le vom face, sperăm să nu trebuiască să așteptăm banii de TVA de anul viitor, să primim măcar 5-6 milioane de lei la rectificare, și atunci vom face încă 50.000 de metri pătrați de covor asfaltic!“

JCS-A.M.