Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Conducerea Poliţiei Române face un control intern la IPJ Caraș-Severin, după ce adjunctul inspectorului-şef, Aurel Coman, ar fi ameninţat mai mulţi poliţişti că vor fi mutaţi şi sancţionaţi pentru că sunt axaţi numai pe controale la transportatorii de lemne!

Sindicatul Europol a publicat o înregistrare în care comisarul şef Aurel Coman mustră anumiţi poliţişti pentru că sunt axaţi numai pe controalele maşinilor care transportă lemne şi pentru că fac numai constatări. „Începând cu data de 17, te mut la Reşiţa. Două luni fără acord şi mă urc pe tine. Vă mut pe toţi de acolo. Şi mă ţin de voi o lună de zile şi vă fac ce trebuie, după Statutul Poliţistului. Să vedeţi că nu sunteţi artişti, nu sunteţi şmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări eşti şmecher? Îți arăt eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Eşti numai într-o direcţie, nu eşti în 10 direcţii. Eşti aşa… când vrei. Numai pe licenţe… numai pe licenţe sau în altă zi numai pe lemne, numai pe lemne”, le spune comisarul şef Aurel Coman, probabil în cadrul unei şedinţe de lucru.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind declaraţiile adjunctului inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcţia Control Intern, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis Poliţia Română. Faptul că echipa de control este deja la sediul IPJ din Reșița şi cercetează cele apărute în înregistrare ne-a fost confirmat şi de conducerea Inspectoratului.

Vizavi de înregistrări, neoficial, surse din Poliţie susţin că, de fapt, înregistrarea ar fi trunchiată, comisarul şef Aurel Coman certându-i de fapt pe poliţişti pentru că nu fac treabă. Şi dacă este aşa, limbajul folosit lasă de dorit, Statutul Poliţistului neavând vreo expresie de genul „mă urc pe tine“. Cât despre pozele din presa centrală în care Coman apare la masă alături de primarul comunei Pojejena, Mira Radovancovici, şi de alți membri PSD, se pare că acesta a fost prezent acolo în calitate oficială, la un eveniment din comună. De ce a rămas la masă? Nimeni nu ştie…

JCS-Nina Curiţa