Caraş-Severin, Romania

INELEȚ – Departe de lumea civilizată, cătunul Ineleţ a primit de curând vizita voluntarilor Asociaţiei „Comanderia Eugeniu de Savoya“ din Timişoara. Cu ajutorul lor şi a celor care au în ADN dorinţa de a face bine, şcoala din sat va fi renovată!

Unul dintre cele mai uimitoare locuri din Munţii Cernei, cătunul Ineleţ, cunoscut pentru scările care duc spre cer, mai are în momentul de faţă doar câţiva zeci de locuitori. Drept urmare, nici şcoală nu mai există în acest sat aflat pe lista celor mai izolate locuri din România. În primăvară, voluntarii de la Asociaţia Comanderia Eugeniu de Savoya din Timişoara au făcut primele demersuri pentru ca şcoala din Inelet să fie reparată. La începutul lunii iulie s-a demarat operaţiunea: un convoi de ATV-uri a adus la Ineleţ primele materiale de construcţie, dar şi pachete cu alimente pentru localnici. O mână de ajutor a venit de la „prieteni discreţi care au în ADN plăcerea de a face un bine“, asa cum le place celor de la Timişoara să le spună oamenilor care au contribuit la bunul mers al acţiunii.

„A venit timpul să facem ceva care să şi rămână în urma noastră. Aşa că ne-am suflecat mânecile şi împreună cu un grup de prieteni voluntari, am început renovarea şcolii din Ineleţ. Va fi o muncă grea şi anevoiasă, dar ambiţia şi tenacitatea ne vor fi alături“, au precizat reprezentanţii asociaţiei pe pagina de Facebook.

Un lucru e sigur: voluntarii nu se vor opri aici, povestea de la Ineleţ va merge mai departe, iar satul de la capătul treptelor de lemn trebuie să prindă din nou viaţă.

JCS-Nicoleta Moraru