Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – CET 2010 riscă să cadă din lac în puţ. Când nu e în pericol să rămână fără gaz, riscă tăierea curentului…Dacă până acum asistam la spectacolul opririi robinetului de gaz de către unul sau altul dintre furnizori, acum CET 2010 stă sub ameninţarea tăierii alimentării cu energie electrică. Şi asta, evident, tot din cauza facturilor neachitate. Potrivit CET 2010, societatea are probleme în primul rând pentru faptul că este asociată cu vechiul CET Energoterm, care a acumulat datorii la toţi marii furnizori de care depinde.

Din acest motiv, toţi aceştia pretind acum plăţi în avans, ceea ce o societate tânără nu-şi poate permite. Şi uite-aşa, un oraş întreg – cu mai multe sau mai puţine familii branşate la vechiul sistem de termie, cu şcoli şi instituţii publice aflate în aceeaşi situaţie –, stă şi se uită, ca la drobul de sare, la ameninţările ce stau mereu să se abată deasupra CET 2010.

Potrivit conducerii societăţii reşiţene de termoficare, presiunea pusă de furnizorul de gaz nu mai este atât de puternică, termenul până la care trebuie achitate datoriile de aproximativ 400.000 de lei fiind 1 februarie. Mai e până atunci! Primordială însă este plata restanţelor către Enel, unde, la finele săptămânii precedente, se înregistra un rest de datorii de aproape 300.000 de lei, care trebuie achitat până în ziua de 24 ianuarie, în caz contrar CET riscând să rămână fără curent electric, iar reşiţenii, implicit, fără căldură.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu