Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşedinţa judeţului şi-a propus să dea startul unui sfârşit de săptămână altfel, plin de zâmbete, presărat cu acţiuni dedicate copilăriei.

Municipiul va fi scena mai multor acţiuni orgazinate sub semnul zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului. În 29 mai, de la ora 12.00, în Parcul Tricolorului, bucuria copilăriei va fi adusă în aer liber de primărie, în parteneriat cu Autoliv şi cu sprijinul voluntarilor Asociaţiei Grupurilor Locale de Tineret. Aceştia din urmă se vor costuma în diferite personaje îndrăgite de copii, se vor desfăşura sesiuni de face-painting, modelarea baloanelor sub diferite forme dar şi jocuri interactive, iar pentru toţi copiii participanţi vor fi oferite premii constând în diferite obiecte şi dulciuri, ne informează municipalitatea.

„În plus, la centrele sociale din subordinea Primăriei municipiului Reşiţa vor avea loc diverse acţiuni. De la ora 13.00, copiii beneficiari ai serviciilor Centrului de Zi «ABC» celebrează copilăria printr-un program artistic, în prezenţa doamnelor beneficiare ale Centrului de Servicii de Asistenţă Socială pentru Persoane Vârstnice care le vor oferi celor mici perne confecţionate de acestea în cadrul grupului «Mâini îndemânatice». De la ora 14.00, este rândul copiilor de la Centrul de Zi «Maria» să marcheze sărbătoarea copilăriei. Munca celor mici va fi răsplătită cu dulciuri din partea Primăriei municipiului Reşiţa“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

De asemenea, zilele copilăriei vor cuprinde şi competiţia sportivă „Cupa Centrelor de Zi“, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, care va fi organizată în perioada următoare, în funcţie de condiţiile meteorologice. Activităţile se vor derula pe stadionul „Mircea Chivu“ din Valea Domanului, şi vor implica participa beneficiarilor centrelor de zi din municipiul Reşiţa (Centrul de Zi „ABC“, Centrul de Zi „Maria“, Humanitas ProDeo, Pentru Fiecare Copil o Familie, Copiii lui Iisus, Salvaţi Copiii). La final, copiii vor fi recompensaţi cu diplome, cupe şi dulciuri. Acţiunea se va desfăşura în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Şcolar.