Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Joi, 17 august, s-a desfăşurat cea de-a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, mai exact, proba obligatorie a profilului şi specializării, respectiv la disciplinele Matematică şi Istorie. Se pare că cele două materii au fost o piatră de încercare pentru 10 candidaţi, aceştia fiind eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă!

„Au fost prezenţi 292 de candidaţi din totalul de 372 înscrişi la această probă, 80 nu s-au prezentat la examen, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi zece candidaţi de la centrul de examen din Caransebeş (2 candidaţi proveniţi de la Colegiul Naţional «C.D Loga» Caransebeş, 2 de la Liceul Tehnologic «Dacia» Caransebeş, 2 de la Liceul Tehnologic «Sf. Dimitrie» din Teregova, 2 de la Liceul Bănăţean Oţelu Roşu, un candidat de la Liceul Tehnologic Mehadia şi un candidat de la Liceul Tehnologic «Max Auşnit» Caransebeş).“, a precizat Ion Chiosa, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Potrivit metodologiei, candidaţii eliminaţi nu vor mai putea participa la examenul de Bacalaureat pentru următoarele două sesiuni.

JCS-Nicoleta Moraru