Vreni de Caransebeș, premiată la MAI - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cățelușa dresată special pentru căutarea și salvarea de vieți omenești a primit o distincție de la ministrul de Interne, Marcel Vela, chiar de Ziua Pompierilor!

Vreni, un Ciobanesc Belgian Malinois, este primul câine din România specializat în intervenție în caz de avalanșă și împreună cu Cristi Brecica, proprietarul ei, formează un echipaj pe care autoritățile și nu numai se pot baza în operațiuni de salvare. Iar asta i-a adus o distincție onorifică din partea Ministerului Afacerilor Interne.

Căinii SAR Gugulania Caransebeș, în calitate de unitate canină voluntară de căutare-salvare MAI, respectiv unitate canină Salvamont România (Caraș-Severin), entitate coordonată și condusă de dl Ion Sănduloiu, am fost onorați cu o distincție onorifică acordată pentru activitatea de căutare-salvare depusă alături de structurile IGSU în cei 7 ani de când am început această activitate. Mulțumim, domnule ministru Ion Marcel Vela, mulțumim bravi pompieri pentru că ne-ați onorat cu această frumoasă surpriză de ziua dumneavoastră!“, a spus Cristi Brecica, cel care o antrenează pe Vreni de când era doar un puiuț.

Iar Vreni s-a simțit ca acasă printre pompieri, ba chiar fiind protagonista unei ședințe foto cu ministrul Marcel Vela, care a prezentat-o salvatorilor: „Vă fac cunoștință cu Vreni, cățelușa salvator, premiată la festivitatea dedicată pompierilor“.

Doar un mic gest de recunoștință pentru un suflet care nu ezită o secundă atunci când în joc sunt viețile oamenilor!

JCS-N.C.