Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conducerea societăţii a precizat că există comunităţi care refuză investiţii edilitare.

În cadrul proiectului „Modernizarea Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin“, proiect cu finanţare europeană în valoare de 110 milioane de euro au început lucrările în toate cele opt oraşe ale judeţului. Banii atraşi de Consilul Judeţen şi AquaCaraş sunt cele mai mari investiţii care se derulează la nivelul judeţului, dar lucrările nu se deruleză în ritmul pe care-l doreşte beneficiarul – SC AquaCaraş – în oraşele Oraviţa, Bocşa şi, în unele locuri, la Anina.

„Ritmul mai lent al lucrărilor se datoreză constructorilor. În etapa următoare pe finanţarea viitoare POS Mediu 2 valoarea investiţiilor va fi de 170 de milioane de euro, din care doar municipiul Reşiţa va beneficia de 42 de milione de euro. Pentru Reşiţa finanţarea ar fi fost mai mare cu 3,6 milioane de euro. Dar Primăria Reşiţa a înaintat o scrisoare AquaCaraş, prin care a solicitat ca, pentru cartierele Doman, Cuptoare, Secu şi Moniom, să se renunţe la banii europeni. Primăria Reşiţa a motivat că în aceste localităţi alimentarea cu apă se va face din alte surse de finanţare“, a precizat conducerea AquaCaraş. În a doua etapă a proiectului POS Mediu 2 au fost introduse, pe lângă cele opt oraşe, şi câteva comune. Şi în acest caz, AquaCaraş a precizat că Bozovici, Zăvoi şi Vama Marga au refuzat să facă parte din proiect.

„Mai există o situaţie similară în Băle Herculane, unde primăria nu a dorit să se introducă apă şi canalizare în toate locaţiile motivând o finanţare guvernamentală, care, din păcate, nu a mai venit. Problema este că cetăţenii sunt cei care suferă, iar unii primari dau cioara din mână pe vrabia de pe gard“, a mai precizat conducerea societăţii într-o conferinţă de presă susţinută ieri.

6 Comments

  1. Domnu PRIMAR ce pozitie aveti legat de „refuzu” institutiei dumneavoastra? Nu e legata investitia de masa lemnoasa cumva????

  2. Adica cetatenii din Doman, Cuptoare, Secu şi Moniom sunt de cetateni de mana a doua? Dar atunci cand primarul se milogea la raspantii de ulite (nu strazi) pentru voturi la toate babele si mosnegii, pupa toate moastele din bisericile din cartierele astea si precuvanta ca prea-sfintitul, cum era ?! Si oamenii din Doman, Cuptoare, Secu şi Moniom au nevoie de urbanism, de conditii cvasiegale cu cei „din centru”, pentru ca platesc la greu taxe si impozite…Daca cele din articol sunt adevarate atunci nu am decat trei cuvinte : RUSINE DOMNULE PRIMAR !

    • Astia au obrazul gros,de unde rusine.Oamenii aia sunt buni doar pentru adunat voturi.Rusine

    • Oamenii din cartierele respective oricum sunt nişte retardaţi. Dovadă că l-au votat şi la al doilea mandat, deşi au avut ocazia să vadă ce nulitate a fost în primul. Şi pariu că îl vor vota şi la al treilea mandat. Ştii de ce? Nu mai reţin dacă ţi-am spus, aşa că o spun acuma: pentru că sunt nişte retardaţi.

  3. Sa-l intrebe cineva si pe primarul din comuna Ciuchici daca vrea apa si canal, daca-l gaseste, poate la PSD in perioada asta

  4. adevarul e la jumate, abaniii europeni sunt mai greu de ,,manipulat”,iar daca omul nepotrivitmaqi aduce planul european si nu cotizeaza unde trebuie….,deoarece sunt bime platiti cei ce pun in practica planurile europene. al doilea caz:banii de la guvern sunt mai maleabili,mai poate fii marita suma, asa intre timp.SAU mai rau :la primarie nu e transparenta.Cetatenii sufera.

Adaugă comentariu