Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În vreme ce șeful județului spune că situația atârnă de atragerea de fonduri, cel al administrativului reșițean leagă momentul construirii noului edificiu de un aspect mai ușor de observat de oricine!

Este vorba despre depozitul de fier vechi din zona unde urmează să fie ridicat noul spital, foarte aproape și de liceul de la pod (Liceul Teoretic „Traian Vuia“).

Clădirea cu heliport, în regim de înălțime cuprinzând subsol+parter+5 etaje, cu o parcare cu demisol, parter și 3 etaje, un atelier și o serie de alte facilități, se va întinde pe o suprafață totală de 58.644 mp, preluată de la TMK, în zona Triaj, în nodul dintre cartierele Govândari, Lunca Pomostului și Țerova.

Încă din iunie anul trecut, când se finaliza studiul de fezabilitate, care a și fost aprobat de Consiliul Local Reșița, ridicarea noului spital devenise o certitudine. De la faza hârtiilor însă, până la faza faptelor nu sunt decât vreo 230 de milioane de euro distanță.

Întrebat care este stadiul noului Spital Județean din Reșița, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a răspuns: „Bănuți. Nu avem nimic altceva de făcut decât să găsim bani. Deci avem tot, totul e pregătit, știm cu cine vrem să ne însurăm, n-avem nuntă, n-avem sală, n-avem muzicanți, n-avem costum, cravată și meniu de nuntă.“

La rândul său, primarul Reșiței, Ioan Popa, a dat un indiciu mai cert, legat de acel depozit de fier vechi, pe care municipalitatea avea în vizor de ceva vreme să-l desființeze din zonă: „Evident că-i va veni rândul și lui pentru că noi practic vom face acolo un spital. Adică, în principiu n-are ce să caute o zonă de trafic a fierului vechi cu o zonă de spital unde avem nevoie de liniște, și așa mai departe. Dar ne vom ocupa de el într-o fază ulterioară semnării contractului pentru spital.“

JCS-A.M.