Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Primarul Reșiței, Ioan Popa, salută decizia Guvernului prin care proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară de interes local vor putea fi transferate de la autorităţile centrale la nivelul celor locale!

„Era evident faptul că Ministerul Transporturilor nu avea capacitatea fizică de a rezolva toate centurile ocolitoare ale marilor orașe din România, idem pentru miile de kilometri de cale ferată secundară! Decizia guvernului Orban va dinamiza aceste două tipuri de lucrări, cu trei consecințe extrem de benefice: atragerea de fonduri uriașe de la Bruxelles, eliberarea orașelor de transportul greu și reactivarea transportului de călători pe calea ferată! Vom demara modernizarea căii ferate Reșița-Timișoara! ”, a fost reacția edilului reșițean la decizia guvernului.

Printre proiectele avute în vedere de Popa pentru următorul ciclu de finanțări europene (2021-2027) se află și reabilitarea sau modernizarea traseelor de cale ferată Reşiţa-Timişoara și Reşiţa-Berzovia-Oraviţa-Anina, pentru care primarul Reșiței estimează o valoare totală de jumătate de miliard de euro.

JCS-N.C.