Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul spune că a evitat până acum să dea vestea, pentru că n-a vrut să fie acuzat că-și face campanie. Dar acum, văzând atâtea știri negative despre actualul județean, a vrut să transmită cărășenilor și vești bune!

„Până astăzi am evitat să comentez sau să mă implic mediatic în subiectul legat de spitalul județean, pentru că sănătatea nu are culoare politică și nici nu am dorit să se interpreteze că îmi fac vreo campanie electorală, spune șeful liberalilor cărășeni. M-am limitat discret în anul 2020 să aduc un sponsor care a donat un aparat PCR pentru testele Covid, atunci când la începutul pandemiei acestea erau trimise la Timișoara și bolnavii așteptau rezultatele câteva zile. La sfârșitul anului trecut am mai susținut prin vot (toți liberalii din parlament) alocarea prin Bugetul de Stat a 15 milioane pentru SJU Caraș-Severin, fără să postez acest lucru și fără să bat obrazul parlamentarilor PSD din Caransebeș și Reșița pentru că la Bugetul din 2019 ei nu au votat un amendament similar depus de mine pentru spitalul din Caransebeș (deși colegii PSD din județul Dolj m-au susținut, culmea). Iar acum, la ultimul buget pe 2023, cu ministru de finanțe PSD… din nou s-au făcut că uită de spitalul din Caransebeș“.

Marcel Vela a amintit de vizita făcută anul trecut, în decembrie, cu președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, și cu primarul Reșiței, Ioan Popa, la Strasbourg, însoțiți de o echipă de proiectanți, pentru a vedea un exemplu de bune practici la un spital model, cu o dimensiune cam egală cu proiectul pentru Reșița.

„Nici anul trecut nu am făcut publicitate, deși nu a fost simplu sa facem acel tur de forță, spune Vela. Nici acum nu aș fi abordat acest subiect, dar văzând ultimele știri negative despre SJU,  doresc să aflați și vești bune despre sănătatea din Caraș-Severin. Astăzi pot anunța că da! Se va construi un spital nou județean în municipiul Reșița, investiție ce va fi introdusă pentru finanțare în Lista de Spitale noi în România“.

Pe o rețea de socializare, cineva i-a reproșat senatorului că proiectul de la Reșița nu apare pe lista celor care se vor construi și reabilita prin PNRR, însă senatorul Marcel Vela l-a asigurat că apare pe o altă listă. „Așa cum am stabilit în ultima ședință a conducerii Partidului Național Liberal condusă de către președintele Nicolae Ciucă, Premier al României, noua construcție a spitalului din Banatul de Munte va fi susținută și asumată de către PNL în programul guvernamental legat de infrastructura sanitară nouă. Doamne ajută și să fie cu folos pentru Viață!“, a încheiat oficialul.

JCS-A.M.