Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Județean de șah rapid Caraș-Severin, ediția 2023, a aliniat la start 26 de jucători, de la maeștri și candidați de maeștri, la jucători de categoria I, dar și tineri ce acum deslușesc tainele șahului. La final s-a impus maestrul Valeriu Grozav, urmat de candidatul de maestru Alexandru Tunaru și noua speranță a șahului reșițean Cosmin Mario Popistaș (14 ani), toți trei cu 5,5 puncte departajați de rezultatele directe!

La veterani s-a impus Gheorghe Stroescu, urmat de Horia Irimia și Ioan Calomfirescu. La Juniori s-a impus Alin Stîngu,  urmat de Ion-Valentin Văduva și Tudor Mihail Borcheș. La Junioare, locul I a fost ocupat de Riana-Maria-Eleny Ciubotariu. La Juniori 12 ani s-a impus Luca Eldad Fileri, urmat de Darius-Gabriel Băcanu și Patrick Andreas Turi. La Juniori 10 ani s-a impus Bogdan Andrei Grecu, urmat de Ioan-Mihai Țipănia și David Adrian Ghiciu. La copii a câștigat Paul Pup, urmat de Luca Sorin Aldea. Locul I la jucători de categoria I și candidați de maeștri: Trifu Vuița; Locul I la Jucători până la categoria a II-a Marin Crăciun; locul I la jucători cu CIV sub 1150 Alexandru Leonard Constantin. Fondul total de premiere, asigurat integral de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, a fost de peste 1.800 lei.

„Această competiție a fost menită să stabilească ierarhia jucătorilor din județ la șah rapid. A fost o competiție obișnuită în calendarul nostru, o organizăm de mulți ani. Toată lumea a vrut să știe cine este cel mai tare jucător de șah rapid din Caraș-Severin. Prezența la această competiție a fost una mulțumitoare, unii au absenat din anumite motive, dar am avut și câteva absențe nejustificate!”, a declarat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

JCS-Ștefan Moraru