Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cei trecuţi de prima tinereţe, dar şi cei care nu pleacă vara aceasta în concediu, pot alege ofertele din extrasezon.Israel, Spania, Costa Brava, Italia, Sicilia, Cipru, Portugalia şi Grecia, sunt doar o parte din destinaţiile de vacanţă pentru care seniorii (persoanele trecute de 55 de ani – n.r.) pot opta în extrasezon, anunţă tour-operatorii. Mai mult, însoţitorii acestora pot avea orice vârstă, iar preţul vacanţei nu va avea de suferit.

În funcţie de destinaţia aleasă, pachetele turistice au preţuri cuprinse între 300 şi 400 de euro/persoană. Acestea includ biletul de avion, taxa de aeroport, transferuri aeroport – hotel – aeroport, şapte nopţi cazare, pensiune completă şi, în cazul anumitor pachete turistice, o excursie, ne-a declarat Daniel Laţcu Afilon, directorul unei agenţii de turism din centrul Reşiţei.

Seniorii, dar şi reşiţenii care vara aceasta şi-au luat gândul de la vacanță, mai au o şansă în perioada septembrie – noiembrie, atunci când la nivel naţional vor fi lansate mai multe programe turistice.

Prin programul „O săptămână de refacere“, turiştii se vor putea relaxa şase zile într-o staţiune balneară din ţară cu numai 330 de lei/persoană, în timp ce care vor alege programul „Hai la băi!“, vor scoate din buzunare pentru o săptămână de tratament, cazare şi pensiune completă, puţin peste 600 de lei.

Tot în toamnă va fi lansat şi programul „Decada balneară“, a cărui scop este acela de a atrage cât mai mulţi turişti în staţiunile de tratament de la noi din ţară. Un pachet pentru nouă nopţi de cazare, cu masă şi tratament, costă aproximativ 700 de lei.

Roxana Bălan Nafiru