Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Schimbul de replici a fost între consilierul judeţean Mircea Teodorescu şi vicepreşedintele Ionuţ Popovici, pe tema unor tragedii din centrele de copii.

„Domnule vicepreședinte Popovici, după câte știu, de doi ani coordonați acest segment al asistenței sociale. A avut loc un incident foarte grav, sinuciderea acelui băiat de la Zăgujeni, acum vedem pedofilie în centrul Speranța. Părerea mea este că sunt niște tragedii fără margini în acest sistem şi vrem nişte lămuriri“, i-a spus consilierul liberal Mircea Teodorescu vicepreşedintelui CJ, Ionuţ Popovici.

Răspunsul vicelui CJ a fost prompt: „Încă din toamna anului 2016, în urma unor sesizări, la DGASPC au existat câteva controale. Din păcate, unele dintre sesizări au fost confirmate prin existența unor fapte cu caracter penal sau, mă rog, suspiciunea rezonabilă a unor fapte cu caracter penal, fapt care pe noi ne-a obligat să facem sesizări către organele abilitate și totodată ne-a îngrădit dreptul de a face mai multe declarații pe această temă. Cel mai probabil că aceste acțiuni ale instituțiilor din zilele trecute sunt consecința sesizărilor noastre”.

Liberalul i-a reproşat lui Popovici că nu este pusă în aplicare una din recomandările pe care chiar el le-a făcut în urma controalelor efectuate la DGASPC, și anume plasarea minorilor din centrele de plasament în grija unor asistenți personali. „Dacă dvs în acest fel conduceţi acest domeniu, grupul liberal vă solicită demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean“, a spus Teodorescu.

Ionuţ Popovici i-a atras atenţia că a făcut tot ce îi stătea în putinţă pentru rezolvarea problemelor din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, inclusiv sesizarea organelor abilitate, sesizare care a dus într-un final la reținerea pedofilului surprins în urmă cu câteva zile în timp ce făcea sex cu un minor de 13 ani. „Nu o să îmi dau demisia, domnule consilier și vă anunț că sunteți într-o gravă eroare. Minorul care a fost surprins într-o anumită ipostază nu este din centrul Speranța. Punct. Vă rog dacă nu sunteți foarte bine documentat, citiți măcar articolele din presă. Mai mult, la centrul Zăgujeni, din punct de vedere administrativ și legal am făcut absolut tot ceea ce s-a putut. Puteți să vedeți că șeful de centru nu mai are această calitate în acest moment. Ori, conform legii și noi am sesizat organele abilitate. Oi fi eu vicepreședintele CJ, dar nu sunt procuror”, a mai adăugat vicepreşedintele CJ.

Spiritele au fost liniştite de preşedintele Silviu Hurduzeu, care a precizat că „nu există nici o piedică în plasarea copiilor instituționalizați în grija asistenților maternali, doar că nu se poate face acest lucru fără existența unor solicitări în acest sens“.

5 Comments

  • Domnule Vicepresedinte, regret enorm sa constat fariseismul de care dati dovada. Pana ieri il criticati pe Dragnea, cerandu-i demisia, pentru acele fapte cunoscute sau necunoscute de toata lumea.
   Dvs raspundeti, prin functie detinuta, de asistenta sociala si implicit de asezamintele in care sunt ingrijiti o serie intreaga de nenorociti minori sau maturi.
   Sigur ca direct nu ati savarsit nimic, nici macar sa va preocupati de acei nenorociti. Pana saptamanile trecute ii cereati „capul lui Motoc” iar acum nu aveti bunul simt sa demisionati dupa ce un minor a fost supus la cine stie ce perversiuni sexuale de respectivul infractor. Pentru ca nu sunteti in locul acelui copil, nu sunteti in locul celui ce s-a spanzurat anul trecut, al minorelor care sunt racolate de prin asezamintele sociale si obligate sau determinate cu bani sa se prostitueze chiar daca au numai 12-13 ani.Dvs nu va pasa de asta, va asezati frumos pe perna, in fiecare seara, si adormiti linistit cu gandul ca nu sunteti violat

   • Ce dracu nu pricepi,Miroane, ca minorul al nu a fost din vreun centru subordonat lui Popovici. Cititi textul si apoi zugraviti cu lacrimi caonul, dar cand cititi bine ce scriu jurnalistii. Daca nici de pe caon nu intelegeti ce se scrie, care este cel mai clar si obiectiv ziar din judet, atunci nici nu vreau sa stiti ce intelegeti din alte parti.Popovici are el alte pacate,dar asta cu minorul ala posedat de descreieratul ala nu e pacatul lui Popovici.Cat despre copilul spanzurat,Doamne fereste, doar nu l-a spanzurat Popovici.Haideti sa ne dam cu parerea cand trebuie si cat trebuie,dar mai ales cum trebuie.

    • S-amu de ce dracului il mai platim pe Popovici? Il platim sa-l doara in cot?

     • Mihai Miron

      Sa nu uit, nene Rares Bogdan… Te-ai uitat vreo secunda la cati oameni apreciaza ce am spus eu si cati oameni apreciaza ce ai spus dumneata? Ce am spus eu este apreciat de 7 oameni si dezaporbat de unul singur iar ce ai spus dumneata nu este apreciat de nimeni dar este dezaprobat de 3. Ce era de demonstrat…

Adaugă comentariu