Un medic reșițean, decorat cu Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre Rahela Rusanda Constantin, șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița!

Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, președintele Klaus Iohannis decorează 30 de medici, printre aceștia numărându-se și medicul reșițean. Rahela Constantin va primi Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler, alături de alți 27 de medici, iar doi medici români decorați primesc Medalia Meritul Sanitar, în grad de ofițer. Decorațiile se oferă „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19 de pe teritoriul țării noastre“, se arată în Decretul nr. 1.134/25 noiembrie 2021, semnat de președintele României.

„Felicitări doamnei doctor! Omul și profesionistul, o combinație greu de găsit astăzi, se regăsesc în egală măsură în numele Rahela Rusanda Constantin! A dovedit acest lucru fără putință de tăgadă în vremuri de restriște și nu numai! Dacă într-un spital oamenii nu se întorc niciodată cu plăcere, la doamna doctor Rahela Constantin atunci când pacienții vin pentru control în urma depășirii perioadei de boală, o fac cu bucuria revederii unui om care le-a marcat existența prin dăruirea pe care a oferit-o! Un om cât o mie, un suflet cât un munte!La multe și frumoase împliniri doamnei doctor în profesie și în viață!“, este mesajul de felicitare al managerului Spitalului Județean Reșița, Alina Stancovici.

Medicul Rahela Constantin este de loc din Turnu Ruieni și a fost școlită de prof. univ. dr. în medicină Virgil Musta, și el tot cu origini în comuna de la poalele Muntelui Mic.

JCS-Nina Curița