Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Etatizarea societăţii reşiţene depinde de modificarea unui punct din Legea insolvenţei. Care încă nu a fost făcută.

Angajaţii societăţii reşiţene intrată în insolvenţă sunt dezamăgiţi de turnura pe care au luat-o lucrurile, legate de modificările Legii 85 din 2006 (Legea insolvenţei).

„Ne miră faptul că nu a fost operată cea mai importantă modificare – celebra literă k – cea care ar fi permis conversia datoriilor UCMR în acţiuni. Nu mai credem că e vorba de blocări din partea opoziţiei, devenite un sport naţional. Contează foarte mult ca factorul decizional politic să-şi facă treaba, şi nu şi-o face. UCMR-ul este obligat ca, în perioada următoare să se axeze pe a aduna contracte pentru a acoperi portofoliul de comenzi, La ora actuală se semnează contracte mai mici şi încercăm, uşor-uşor, să încropim o sumă care să acopere cât de cât necesităţile salariale”, a declarat Jivomir Tovladiaţ, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România Frăţia, filiala Caraş-Severin. Cea mai mare parte a angajaţilor UCM Reşiţa sunt în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 75% din salariu, iar o parte muncesc.

„Suntem siguri că până la urmă se va întâmpla conversia datoriilor în acţiuni pentru că statul are nevoie de UCMR. Şi-au dat seama şi ei că UCMR-ul trebuie să intre în sistemul de stat, cel puţin pentru o perioadă. Chestiunile juridice se mişcă în România foarte greu. În privinţa salariilor angajaţilor, nu am avut nicio negociere în ultimii doi-trei ani”, a mai adăugat Tovladiaţ.

Flavius Rotariu

3 Comments

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Oare nimeni nu specifica in ce loc din legea 85/2006 se gaseste acea atat de invocata litera K si nu k cum scriu toti ce se dau in cunostinta de cauza si ce dracului prevede aceasta reglementare ce nu s-a modificat prin ordonanta. Iata rezolvarea enigmaticului K de la kilogram: Legea nr.85/2006 – privind procedura insolventei, Sectiunea a-5-a, Articolul 95, aliniatul (6), litera K – „prin derogare de la prevederile lit. J, planul de reorganizare nu poate prevedea conversia creantelor bugetare în titluri de valoare; „

  2. Sa va fie rusine nemernicilor ca sa ajuns in situatia asta. Tot voi (Ostoia si Tovladiat) a-ti fost la conducerea asa ziselor sindicate din UCMR si a facut tot ce a vrut Chebutiu cu jegosii lui in aceasta uzina.Ptr. ca s-a ajuns in situatia aceasta,VOI nemernicilor aveti o foarte mare vina. Decit sa va plimbati precum,, CATEII”pe linga CHEBUTIU si pe linga marele conducator URSONIU mai bine a-ti merge sa va spinzurati.Mai multi ar spune doamne ajuta, ca si-au dat seama ca au gresit si s-au dus la Dracu.V-a lasat Chebutiu sa va faceti si voi mendrele (salarii+neamuri angajate+mici afaceri+prime )ptr. a va avea la mina.Pacat ca sa ajuns aici.Dar ce sa mai facem acum, cind un ,,Git strimb”si o ,,Bila” inpiedicata s-au compromis. Dintr-un mare concern UCMR-ul sa ajunga sectie cu doua sau trei ateliere.Salariile voastre sunt tot atit de mari jegosilor.Ptr. cit de multe a-ti facut in UCMR nu mai meritati nici salariul mangraonilor.

    • Utilizator „ci” daca vrei sa comunici in scris cu cineva,incearca o limba cat de cat cunoscuta in zona,poate in limba romana, ca se cam foloseste uneori.Folosesti un limbaj agresiv si tupeist,cu identitatea ascunsa de pseudonime.E plina tara de curajosi ca tine.Coboara in arena si treci la lupta pe fata,nu spurca limba romana sub protectia anonimatului,paramecium agramat…

Adaugă comentariu