UCM Reşiţa are altă conducere! Noii administratori vor să evite falimentul! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La data de 31 octombrie 2021, cheltuielile curente au depășit de 2,6 ori veniturile, datoriile acumulate în cei 10 ani de insolvență fiind de peste 115 milioane de lei, din care peste 80 milioane de lei reprezintă restanțe la bugetul statului. Noua conducere caută soluţii pentru continuarea activităţii!

Ca urmare a hotărârii definitive a Tribunalului București din data de 27.10.2021, consorțiul de Administratori Judiciari a fost obligat să convoace, la data de 15 decembrie 2021, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru schimbarea Administratorilor Speciali ai UCM Reșița SA, conform solicitării formulate de către noul acționar majoritar în urmă cu 15 luni (la data de 07.09.2020). Începând cu data de 15 decembrie 2021, ca urmare a votului exprimat în AGEA, noii Administratori Speciali ai UCM Reșița SA sunt Sorina Pop și Aurel Băra.

„Primele constatări sunt legate de demisia foștilor Administratori Speciali Nicoleta Ionete și Cosmin Ursoniu din funcțiile executive deținute, cea de Director Economic și Resurse Umane, respectiv cea de Director General, precum și de situația critică în care se află societatea. La data de 31 octombrie 2021, cheltuielile curente au depășit de 2,6 ori veniturile, datoriile acumulate în cei 10 ani de insolvență fiind de peste 115 milioane de lei, din care peste 80 milioane de lei reprezintă restanțe la bugetul statului. Societatea nu are în conturi sume disponibile de a fi utilizate și nici nu are de încasat pe termen scurt creanțe semnificative care să poată acoperi necesarul de la această dată. Continuarea activității UCM Reșița SA, companie strategică pentru economia națională, necesită restructurarea imediată a activității – în sensul optimizării și nu neapărat al reducerii de personal – și implicarea decisivă a autorităților statului, deținător majoritar al creanțelor înscrise în tabelul definitiv, al creanțelor curente, dar și al beneficiarului principal al uzinei, Hidroelectrica SA. Noii administratori speciali vor evalua în cel mai scurt timp situația, vor lua măsurile imediat necesare pentru stabilizare, vor lua legătura cu reprezentanții societăților, instituțiilor și autorităților de care depinde continuarea activității și vor propune unul sau mai multe planuri sustenabile de reorganizare pentru a evita intrarea societății în procedura falimentului“, se arată într-un comunicat al UCM Reşiţa, trimis redacţiei.

JCS-Nina Curiţa