Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După reușita de lângă Sala Polivalentă (foto), unde a apărut un loc de joacă modern, municipalitatea are în plan pentru 2024 alte trei noi locații destinate copiilor!

Până la demararea licitațiilor pentru lucrările propriu-zise, consilierii locali au avut de aprobat studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru cele trei noi locuri de joacă ce vor fi realizate în zona Nord (strada 1 Decembrie), în Valea Cenchii (strada Valea Mare) și la Jupa (între străzile Alexandru de Capra și Regina Maria). Investiții estimate la peste 618 mii de lei la Nord, 834 de mii de lei la Jupa și 882 de mii de lei în Valea Cenchii. Valori destul de mari în opinia consilierului Dragoș Curelea (USR), însă acesta este prețul pieței, spune primarul Felix Borcean.

„Asta e piața locurilor de joacă, dar astea sunt prețurile propuse, nu înseamnă că rămân bătute în cuie, se scoate licitație și vedem prețul cel mai avantajos. Nu lucrează nimeni gratis, vrei să spui că bagă cineva banii în buzunar? Dacă vrei să faci un loc de joacă precum cel din Pipirig, acestea sunt prețurile.”, a explicat edilul, completat de viceprimarul Pasere, care a făcut o analogie cu domeniul auto: „Depinde de produs, dacă vrem Dacie, sau dacă vrem Mercedes!”

„Abia aștept să văd Mercedesul!”, a replicat Curelea, ceea ce l-a făcut pe primarul Felix Borcean să-l invite să vadă locul de joacă din Pipirig. „E deja la Polivalentă Mercedesul, poți să mergi să-l vezi. A fost un preț foarte mic acolo, promoțional. Du-te să vezi la Reșița, același loc, aceeași suprafață, preț dublu!”, a mai adăugat primarul Caransebeșului, toate cele trei proiecte primind girul aleșilor locali.

JCS-R.M.