Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Cele trei imobile din Clisură vor beneficia de cofinanțare de 50% din partea bugetului de stat, după cum a stabilit Guvernul în ședința de miercuri, 24 august!

Este vorba despre blocul 45 (cu 20 de unități locative) de pe strada Constantin Daicoviciu, blocul 4 (cu 60 de unități) de pe strada George Enescu, precum și de blocul 49 (70 de locuințe) de pe strada Ioan Slavici.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, în ședința din 24 august, Guvernul a adoptat propunerea de prelungire a programului de eficientizare energetică a blocurilor derulat de Ministerul Dezvoltării. (…) În cardul programului inițiat în 2019 au fost reabilitate energetic 133 blocuri de locuințe. Conform noii decizii a Guvernului, programul poate continua cu o finanțare suplimentară în valoare de 30 de milioane de lei, din care vor putea fi terminate lucrările de eficientizare energetică pentru alte 189 de blocuri de locuințe care au fost incluse deja în program, dar a căror reabilitare nu a fost finalizată. La continuarea programului se păstrează cotele de cofinanțare de la bugetul de stat conform legislației în vigoare la data includerii în program, respectiv 50% și 60%. Lista completă a blocurilor de locuințe vizate poate fi consultată pe pagina Ministerului Dezvoltării“, se arată într-un comunicat remis redacției.

Cele trei blocuri de la Moldova Nouă vor beneficia de o cofinanțare de 50% de la bugetul de stat.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ministerul Dezvoltării finanțează reabilitarea energetică, seismică și din punct de vedere al siguranței la incendiu pentru alte 4.333 blocuri de locuințe și clădiri publice.

Această rundă prevede cofinanțarea cu 50% pentru 125 de imobile și de 60% pentru 64 de imobile din întreaga țară.

JCS-A.M.