Caraş-Severin, Romania

ANINA – În privinţa alimentării oraşului cu gaz, conducerea primăriei dă asigurări că s-a ajuns la obţinerea ultimelor avize în acest sens!

Suma de 700 de mii de lei obţinută de la Guvern zilele acestea este de un real ajutor pentru administraţia fostului oraş minier. „Achităm multe datorii, asigurăm cofinanţările la anumite proiecte şi plătim studiile tehnice şi de fezabilitate făcute la câteva dintre acestea. În general, am cam făcut ce ne-am propus pentru anul în curs, un pas important pe care vrem să îl facem este alimentarea cu gaz a oraşului, iar în acest sens suntem pe ultima sută de metri cu avizele. Ar ajuta mult populaţia. Gândiţi-vă că am avut 400 de cereri pentru ajutorul de încălzire, sunt mulţi vârstnici, iar gazul ar fi mană cerească pentru ei“, ne-a spus fostul primar Gheorghe Românu, actual consilier al viceprimarului.

Potrivit lui Românu, conducta va pleca din Reşiţa şi va merge în paralel cu drumul naţional ce leagă cele două oraşe, iar cantitatea de gaz este deja asigurată. „Transgaz are un surplus de gaz de 17.000mc/oră la staţia din Reşiţa pe care îl va da Aninei. Trebuie să găsim fondurile pentru conductă şi să tragem conducta. Acum e mai dificil pentru că urmează traseul drumului. Noi am vrut pe vechiul traseu, până la Mărghitaş, însă trece prin Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului şi nu mai avem voie. Sper să găsim fonduri şi să ducem gazul la Anina“, ne-a mai declarat Gheorghe Românu.

JCS-L.A.